NFT jár a méregdrága díszpárnák mellé

Weiler Péter képzőművész a 100 darabos ZERO párnakollekcióját a Müüska dizájnbrand kérésére tervezte, minden darabhoz jár NFT is.

Weiler Péter magyar képzőművész neve sokaknak onnan is ismerős lehet, hogy 2021 márciusában ő értékesítette az első olyan, magyar képzőművészeti alkotást, amelynek formája NFT volt: a „Bitcoin bánya az Alföldön” című képe 1 etherért, kb. 1,4 millió forintért talált gazdára.

A művész most úgy igyekezett észrevetetni magát, hogy a Müüska dizájnbrand felkérésére létrehozott egy ZERO nevű, 100 darabos párnakollekciót. A lakáskultúra beszámolója szerint az egyedi díszpárnák a legdrágább magyar díszpárnák, két egyszerű, de harmonizáló színt használnak. Az egyik oldalon egy Helvetica betűtípussal írt szám található (állítólag a versenyautók rajtszámai és a berlini házszámok adták az ötletet), a másikon a QR-kód, ami az NFT-re mutat. A 100 darabos korláttól azt remélik, sokan látnak majd növekvő befektetési értéket a díszpárnákban és a kapcsolódó NFT-kben. Egy ilyen párna egyébként most 270 euróba kerül.


[+]

Weiler Péter szerint a projektnek edukációs célja is van, több emberrel ismertetnék meg az NFT-k és a blokkláncok világát, továbbá úgy véli a művész, hogy a jövőnk része az NFT, amit a divatban és a lakberendezésben is alkalmaznának.

Azt ígéri Weiler és a Müüska, hogy a díszpárnákba „korszerűsített, fenntartható technológiával, kézimunkával előállított extra minőségű párnabélések” kerülnek. A díszpárnák kizárólag a Magyarországról pár hónapja elindult, kelet-közép-európai régióra fókuszáló SNOBELIER online luxusáruházon keresztül vásárolhatók meg (az áruház ügyvezetője is nagy fantáziát lát egyébként az NFT-kben).

Azóta történt

Előzmények