Újít a nagy fájlok küldésében utazó WeTransfer

Új, egyelőre béta-üzemben elérhető szolgáltatást indít a WeTransfer. A TNW beszámolója szerint a nagy méretű fájlok egyszerű továbbítására üzletet építő, 2009-ben Hollandiában elindított vállalkozás Plus néven új csomagot vezet be.

WeTransferEz az évi 120 dolláros előfizetési díj fejében használható szolgáltatás a Dropbox és a hasonló megoldások modellje felé nyit annyiban, hogy nem csupán fájlok küldésére, de azok tárolására is lehetőséget ad. Az összeget kicsengető felhasználók egyenként legfeljebb 5 GB méretű állományokat tölthetnek fel a cég szervereire, ahol 50 GB tárhelyet kapnak. Innen aztán annyiszor küldhetik tovább a fájlokat, ahányszor csak akarják, a címzettek egyszerűbb kezelésére pedig címlistát is összeállíthatnak. A szolgáltatás része még a megszakítható (majd folytatható) fel- és letöltés, valamint a fájlküldés státuszát címzettenként bemutató statisztika.

Az új csomag mellett a jövőben is megmarad az ingyenes, regisztrációt nem igénylő fájlküldés lehetősége: grátisz változatlanul legfeljebb 2 GB méretű állományokat „szállít” a WeTransfer. A cégek, márkák számára továbbra is elérhető lesz a saját URL igénylése: ezzel reklámmentesség, saját háttérkép, egyedi e-mail cím és hosszabb (2 hét helyett egy hónapos) fájlmegőrzési idő jár. Az eredeti weboldal tíz héten keresztül a bétával párhuzamosan fut, majd ez utóbbi veszi át a helyét. (Hírünk írásakor a béta weboldala még zárt, de a beszámoló szerint még ma nyilvánossá válik a teszt.)

A WeTransfer a 2009-es indulása óta több mint 193 millió küldeményt kézbesített, csak az elmúlt hónapban 8 millió címzetthez juttatott el állományokat. A TNW információi szerint a szolgáltatást üzemeltető vállalkozás eddig saját forrásból finanszírozta a működését, és 2011 harmadik negyedéve óta nyereséget termel. Az idei második negyedévben a cég árbevétele meghaladta a 600 ezer dollárt.

Előzmények