Windows-nosztalgia: A Kék Halál Újra Támad

Hát ide is eljutottunk. A veterán Windows-felhasználók – s talán nem csak ők – bizonyosan jól ismerik azt a kék képernyőt, mely önálló nevet is kapott: Blue Screen of Death (BSOD), vagyis a Kék Halál. Amikor ez megjelent, akkor el kellett menni a haverhoz, aki tényleg értett a Windowshoz, de az is lehet, hogy szakemberre volt szükség a gép működőképessé tételéhez.

Nos, úgy tűnik, a Microsoft operációs rendszere eljutott abba a fázisba, amikor az egykori katasztrofális hibáikon már csak nevetni tudnak, s önbizalmuk odáig terjed – megjegyezhetjük, nem alap nélkül –, hogy tréfálkozhatnak a fejlesztés hajdani bakijain. Arról van szó ugyanis, hogy most már a Microsoft hivatalos oldalán kínálják fel a Kék Halált imitáló oldalt – képernyővédőként. A letöltés és kicsomagolás után könnyedén megnézhető az a bizonyos frászt hozó oldal – bár a képernyő elsötétülése, majd a néhány másodperces várakozás a fekete monitor előtt még ma is rémisztő –, s hirtelen 10 évvel fiatalabbnak érezheti magát az ember.


Az agyhalál

 

A megtekintés e módja viszonylag egyszerű, hiszen az Esc billentyűvel helyreáll a világ rendje. Ám ha valaki – a készítők szándéka szerint – saját maga hergelésére, esetleg mások megtréfálására kívánja használni, akkor már nem oly egyszerű a helyzet, s ez, a régebbi tapasztalatok nyomán, érthető is. Mindenesetre, ha valakinek tényleg az a szándéka, hogy képernyővédőként ugorjon fel a monitorára a Kék Halál, az alaposan olvassa el letöltés előtt a Microsoft szakemberének útmutatását.

A hatás garantált, jobb, mint egy horror…

Ja, igen, arról még nem is esett szó, hogy ez a képernyővédő újraindítást is imitál. :)))

Előzmények