Vistáért Windows 7 program jövő januárig

A Microsoft 2010. január 31-éig minden vistás rendszert vásárló ügyfél számára ingyenesen biztosítja a cég legújabb operációs rendszerére történő frissítést – írja a TechARP.com nevű malajziai IT-szaklap.
Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, az akció minden olyan 2009. július elsejétől újonnan vásárolt PC-re érvényes lesz, amelyet Windows Vistával telepítettek elő (a megkötésekről és korlátozásokról lásd korábbi cikkünket). A mai hír alapján a Windows 7-re frissítő DVD-ket 2010 áprilisáig fogják átnyújtani a gyártók a vásárlóknak, vagyis az upgrade program hivatalosan ekkor fejeződhet be.
A TechARP értesülései a múltban kivételesen pontosnak bizonyultak: a szaklap korábban minden RTM-kiadást pontosan jelzett elő a korábbi Windows-verziók tekintetében. Ha most sem lesz ez másként, akkor elemzők szerint a hírek arra mutatnak, hogy a Windows 7 már az év vége előtt, karácsony körül is megjelenhet. Emlékezzünk vissza: a Vista Express frissítési program keretében minden 2006. október 26. és 2007. március 15-e között XP-vel előtelepített új PC vásárlása esetén díjmenetesen lehetett Vistára váltani – az operációs rendszer hivatalosan 2007. január 30-án jelent meg, pontosan 45 nappal azelőtt, hogy a program véget ért volna. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy a vásárlók akár heteket vagy hónapokat is várhattak, mire „megtérhettek” volna a Vistára, hiszen a DVD-k postázása nem éppen mintagyorsasággal történt.
A Microsoft ezúttal sem reagált érdemben a megszellőztettet információkra: „ezúttal semmi bejelentenivalónk nincs” – közölték Redmondból.

Azóta történt

Előzmények