Zidane fejese – ahogy még sosem láttuk

Mintha csak kinyitották volna a hülyeségcsapot a világháló photoshop-guruinak fejében, úgy özönlenek az emlékezetes Zidane-Materazzi incidenst feldolgozó képek, montázsok, videók és az esetet megéneklő wannabe-popslágerek a postafiókjainkba. (Tegye fel a kezét, aki például nem kapta meg az elmúlt napokban ennek az igen szofisztikált Materazzi-fejelő akciójátéknak a linkjét legalább egy példányban!)

Mint ismeretes, a francia csapatkapitány a világbajnoki döntő hosszabbításában súlyosan megszegte a FIFA szabályzatának "Nem fejelünk le olasz játékosokat" rendelkezését, ezért kiállították.

Ha már úgyis vége a hétnek és jöhet a lazítás, a casual friday jegyében hadd röhögjünk egy jót, és a The Register brit it-portál nyomán szemezgessünk ezekből a kreatív gyöngyszemekből. Kiderül belőlük ugyanis, hogy a vb-történelem alighanem leghíresebb fejesének megítélése alapvetően nemzeti hovatartozás kérdése.

Mi, magyarok így láttuk a történéseket:

A francia nézők ezzel szemben ezt látták:

 

Az olaszok szerint ez történt:

 

És így látták az esetet az amerikaiak:

 

A japán tévénézők valami egészen mást láttak:

És végül ez az, ahogy a sajtó munkatársai szerint történt az eset:

 

 

(A témában ennél nagyságrendekkel több és fajsúlyosabb agyzsibbasztó alkotásra bukkanhat a nyájas Böngésző a www.somethingawful.com fórumán, a "Zidane-fejelés Photoshop topikja" című témában, ahonnan ezt a szűk válogatást merítette a The Register. Kellemes hétvégét kívánunk!)

Előzmények