Publikus GTX 1070 adatok, újra terítéken a HDD-k megbízhatósága

Az Adobe Flash ellen dolgozik a Google, előzött a Firefox, feltámadhat a Nokia.

GTX 1070, HDD-megbízhatóság, FreeSync-es tévék

A csonka hét főrendezvénye a Google I/O, melynek kapcsán a keresőóriás több újdonságot is bejelentett. Az elhangzottakról egy nagyobb lélegzetvételű cikket írt társoldalunk, a Mobilaréna, míg a Prohadver oldalain ezek közül szemezgetve, technikai oldalról jártunk körbe alaposabban néhány témát, mint például az Android virtuális valóságához készített Daydream VR platformot, illetve a vállalat gépi tanuláshoz szükséges titkos fegyverét. Túl az I/O eseményein a Google neve felbukkant még az Art Camera kapcsán is, amivel a cég igyekszik megőrizni és bárki számára elérhetővé tenni a híres festményeket.

Érezhetően mozgolódik a GPU-piac, hiszen az NVIDIA nemrég, egészen pontosan a múlt hét folyamán bejelentette a GeForce GTX 1080-at, most pedig a valamivel olcsóbb GTX 1070 technikai paramétereit leplezték le, noha a megjelenés még odébb van. Az AMD oldaláról egyelőre csak a mobil Radeonok terén volt némi mozgolódás, de csalódni fog az, aki sokra számít ennek kapcsán. Mindazonáltal érdekes hírek röppentek fel a két GPU-s notebookok megjelenéséről, ami mentesíthetné a notebookgyártókat a szoftveres átkapcsolás súlyos problémái alól, miközben az üzemidő is megfelelő szinten maradhat.

Adattárolás terén is szolgáltunk érdekességgel. Az OCZ márkanevet birtokló Toshiba egyre jobban háttérbe szorítja a hárombetűs márkát, aminek következtében a felhozatal is átalakult, és már jól kivehető az irány, merre lép tovább a vállalat SSD-értékesítés terén. Az igazi bombát azonban egy másik hír, a felhős adattárolással és biztonsági mentéssel foglalkozó Backblaze HDD-megbízhatósággal kapcsolatos riportja robbantotta. Bár a felmérés nagyvállalati felhasználás során készült, mégis igen tanulságos.

Megjelenítőkről is kaptunk érdekes információkat! Elsőként a FreeSync tévékkel kapcsolatos pletykák röppentek fel, ami nagyon jól hangzik, de csak elsőre. Hírünkben azt is elmagyarázzuk, hogy miért korai még ennek bevezetése jelen körülmények között. Ezt követően a Dell neve került előtérbe, mely a Philips által kitaposott ösvényre lépne 43 hüvelykes óriásmonitorával, a P4317Q-val, ami nem lesz olcsó, cserébe egyes tévéket megszégyenítő képátlót kínál.

Végül pedig a Sony hozakodott elő régi-új ötletével, az RGB LED alpixelekből álló kijelzővel, ami modulárisan szerelhető össze, így akár 220"-es képátló is összejöhet 4K felbontás mellett. Most viszont már nem probléma, ha a cég házon belüli termékkel akarja meghajtani ezt a felbontást, köszönhetően UHD Blu-ray lejátszására is alkalmas új készülékének.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!