Sony Ericsson F500i

Ívelgetünk

A Sony Ericsson telefonokról a jó minőség és a megbízhatóság mellett általában a szögletes forma jut eszembe. Az F500i ebből a szempontból szakít a hagyománnyal, és szép íveltre sikeredett. Persze a külső nem minden egy telefon esetében, a készülék értéke nagyban függ attól, hogy belső tulajdonságai, szolgáltatásai megfelelnek-e az elvárásainknak.

Minden készülékre általában jellemző, hogy a valóságban sokkal markánsabb benyomást kelt, minta képeken. Nincs ez másképp jelen esetben sem. Szemből szemügyre véve a nagyobbik testvér, a K700i képe villan be. Nagy a hasonlóság a két telefon között, de csak szemből. Az F500i az első olyan modell a Sony Ericsson kínálatában, amely Vodafone-színekben versenyez, logóval és a live menüvel együtt.



A kijelző – elmaradva a K700i-től – 128 x 160 pixel méretű és 65 ezer szín megjelenítésére képes. Az F500i billentyűzete viszont már a nagy testvért idézi, a kékes színű átlátszó gombok és az ötirányú joystick biztosítják a kényelmes és egyszerű használatot. A domináns kék és ezüst színkavalkád ellensúlyozásaként a billentyűzet narancssárga megvilágítást kapott.

Ez nekünk jobban tetszett, mint a K700i összképe. A telefon bal oldalán a live gyorsgombja, míg a másik oldalon a fényképezőgép és a hangerő vezérlői találhatók. Az infraport és a telefon bekapcsolásáért felelős gomb a készülék tetején kapott helyet. A hátsó fertály már kevésbé szép, itt található a VGA-felbontású kamera objektívjét védő forgatható védőtárcsa. Ez a funkciójának maradéktalanul eleget is tesz, de sajnos ronda.

A hátoldal szerves része még az önarcképkészítés elősegítésére használhastó tükör és a hangkeltésért felelős hangszóró is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Sony Ericsson T630

    A T610 után hamar érkezett az utód, a T630. Vajon miben más, miben több az új modell?

  • Melyik mobilt szeretjük?

    Hazánkban is komoly verseny van a mobilgyártók között, ám az itthoni piaci adatokról nincs pontos információ.

Előzmények