Telefonközpont a PC-ben!

Faxszervertől a bankinformatikáig

(X) – fizetett hirdetés

Marjan Torkar
Marjan Torkar

Tavaly november elején a kanadai Eicon Networks új disztribútort nevezett ki magyarországi tevékenységének koordinálására a SVED Rt. személyében. Ennek kapcsán kérdeztük Marjan Torkart, az Eicon Networks Közép- és Kelet-Európáért felelős regionális menedzserét az IT és a telekommunikáció összefonódására építő megoldásaikról, magyarországi terveikről, valamint a fejlődési irányokról.

– Az Eicon már a rendszerváltást megelőzően szállított hardvereket a távközlési cégek számára, termékeik anno a COCOM-listán is szerepeltek. Beszélne nekünk a kezdetekről és a magyarországi jelenlétről?

– Az Eicon Networks Corporation mindig is piacvezető volt mind a technológiai innováció, mind pedig az üzleti hálózatokban használt, minőségi telekommunikációs eszközök gyártása terén. A céget 1984-ben alapították, központja jelenleg Montrealban, Kanadában található. Ma a szállítási, marketing- és terméktámogatási feladatokat ellátó képviseleteink és disztribútoraink a világ több mint 80 országban megtalálhatók. A Kanadában, Németországban és Írországban lévő kutatóközpontjaink által fejlesztett termékeinket több mint 3 millió helyszínen használják.

Cégünk mindig is igyekezett olyan területekre koncentrálni, ahol a kifogástalan minőséget és az egyszerű, következetes használhatóságot a piaci feltételek megkövetelik a gyártóktól. Ezzel az üzletpolitikával az Eicon piacvezetővé nőtte ki magát a telefónia (telefonközpont, gépi hang, hangposta) és konferenciabeszélgetések, a banki kommunikáció (ATM, POS-tranzakciókkal kapcsolatos adattovábbítás), fax- és egységesített üzenetküldés, valamint a professzionális ISDN-eszközök szegmensében.

Kereskedelmi partnereinken keresztül már több mint 15 éve vagyunk jelen a magyarországi piacon. Sikerünk kulcsa partnereink szakértelme és piacismerete, mely lehetővé teszi, hogy a lokális trendekre rugalmasan és gyorsan reagáljunk. Ezzel az üzletpolitikával sikerült gyakorlatilag az összes magyar nagyvállalat és állami intézmény – olajipar, vasút, bank- és biztosítási szektor, távközlési szolgáltatók, stb. – bizalmát elnyernünk. Ezeken felül az utóbbi évek internetpenetrációjának köszönhetően a magánszektorban is jelentős sikereket értünk el a telefon- és internetszolgáltatók ISDN-eléréseikkel kínált Eicon Diva klienskártyáinkkal.

– Hogyan fejlődött termékstruktúrájuk az elmúlt évtizedben?

– Fejlesztéseink célja mindig is a megbízhatóság és a biztonság volt. Nem is tehettünk volna másként, hiszen az üzleti környezetben a legtöbb esetben megengedhetetlen a meghibásodásból fakadó bármilyen veszteség. Ügyfeleink számára az Eicon hálózati eszközök nyújtják azt a stabil kapcsolati alapot, amelyre telekommunikációs szoftvereik épülnek. Megoldásainkat alapvetően három részre tagoljuk:

A Diva Server termékcsalád intelligens szerverkártyák és egy egységes szoftveralap kombinációja, mely nagy megbízhatóságú digitális (ISDN), analóg és IP-alapú kapcsolatokat tesz lehetővé (pl. hang-, fax-, sms-továbbítás, valamint gépi hang, hangposta vagy távoli eléréseket lehetővé tevő célszoftverek). Szerverkártyáink sokoldalúsága, kiemelkedő minősége és a nyílt szabványok támogatása miatt a legtöbb telefóniával és telekommunikációval kapcsolatos szoftverfejlesztő cég gyári referenciaként tartja őket számon.

Újdonságnak számít a Diva Server V-Series. Ugyan ez is a hagyományos Diva-alapokon nyugszik, de kifejezetten a hang-, illetve beszédtovábbításra, valamint a konferenciahívások lebonyolítására lett kialakítva.

Termékeink második csoportja az Eiconcard termékcsalád, mely PC-alapú X.25-ös kapcsolatokat biztosít üzleti célú alkalmazások számára. Ezt a kapcsolati szabványt rendszerint olyan, nagyfokú biztonságot és megbízhatóságot, de alacsony sávszélességet igénylő területeken alkalmazzák, mint például a bankinformatika, légi közlekedés és üzleti telekommunikáció. Büszkén mondhatom, hogy az Eicon 40 százalékos részesedésével piacvezetőnek számít a területen.

Ahogy az internet folyamatos térnyerése miatt újabb piacok nyíltak meg a szabvány előtt, cégünk kifejlesztette Eicon Managed Gatewayt (EMG), hogy ügyfeleink könnyedén migrálhassák régi, költséges bérelt és betárcsázós vonalakon alapuló X.25-ös alkalmazásaikat a költséghatékony és gyors DSL- és IP-alapokra.

A harmadik csoportot a Diva ISDN-kliensek családja alkotja, mely a legtöbb országban vezető helyen áll a professzionális ISDN-termékek piacán. A széles termékskálában megtalálhatóak mind a belső PCI és PCMCIA kártyák, mind pedig a külső modemek és routerek. Rendszerint hordozható és otthoni számítógépek internetelérésére, távoli elérések megvalósítására, faxolásra, illetve egyéb, ISDN-kapcsolatot igénylő alkalmazások esetén használják őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!