WinRoute Firewall 6

Hardver helyett

Amikor egy vállalati LAN védelméről kell gondoskodni, ma már senki sem hagyja ki a biztonsági szoftverek és eszközök közül a tűzfalat. A kérdés csupán az, hogy a számtalan kínált megoldás közül melyik alkalmazkodik leginkább igényeinkhez, melyik biztosít szükség esetén rugalmasan bővíthető védelmet, és az sem baj, ha nincs túlzott erőforrásigénye, felügyelete nem igényli szakszemélyzet állandó jelenlét és még az ára is megfizethető. Sok nagyvállalatnál milliókat költenek márkás útválasztók (routerek) beszerzésére, és egyszerűbbnek vélik, ha a helyi it-csapatra bízzák az eszközök felügyeletét és üzemeltetését. De mit válasszanak azok a kis- és közepes vállalkozások, amelyek még nem termelték ki egy kellő szakmai ismeretekkel – köztük adat- és információbiztonsági szakismeretekkel – rendelkező informatikus csapat költségeit?

Az egyik megoldás kisebb hardveres routerek beszerzése lehet, amelyek beépített csomagszűrő tűzfallal rendelkeznek, és valóban hasznosak lehetnek egy pár fős irodában. Ahol azonban intenzívebb internethasználat jellemző, és sokféle igényhez kell a tűzfalas védelem beállításainál alkalmazkodni, ez a megoldás nem feltétlenül célravezető.

A Kerio WinRoute Firewall alkalmazásával a hálózat biztonságosabbá tehető. A szoftver jóval több, mint egy egyszerű csomagszűrő, mivel a protokollok mélyreható elemzéssel képes kivédeni a különböző hálózati támadásokat, a beépített proxy szerverek pedig további biztonságot nyújtanak. Az sem elhanyagolható, hogy a szoftverfrissítések automatizálhatók, ami a hardveres termékeknél általában sokkal nehezebb és nem mindig automatizálható feladat.

A Kerio vállalati tűzfalmegoldása teljes körű ellenőrzést biztosít minden hálózati csomag felett, szolgáltatásaival pedig jelentősen több, mint egy csomagszűrő tűzfal. Segítségével az internetmegosztás egyszerű feladattá válik, integrált VPN rendszere biztonságossá teszi a fiókirodák és a központ adatforgalmát, és a mobil felhasználók is biztonságosan csatlakozhatnak a WinRoute Firewall által fenntartott virtuális magánhálózathoz.

A Windows 2000 és újabb rendszerekre telepíthető tűzfal összetett szabályrendszerével akár még speciális előképzettség nélkül is könnyen beállítható, de arra is van mód, hogy a magyarországi forgalmazó szakmai segítségét igénybe véve állítsák üzembe ott, ahol nincs állandó it-csapat. A WinRoute Firewall rendelkezik az összes olyan funkcióval, amely egy külső hálózati kapcsolat – tipikusan internetkapcsolat – biztonságos megosztásához szükséges. Hatékonyságát ICSA Labs tanúsítványa is garantálja, amely határvédelem esetén a maximális biztonság megteremtését tesz lehetővé. A Kerio WinRoute Firewall tehát költséghatékony alternatívát kíván a kisebb-nagyobb helyi hálózatok határvédelmére és biztonságos összekapcsolására, és a meglévő infrastruktúrát emelt szintű szolgáltatásokkal egészíti ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények