2,5 millió konzolos fórumadatait lopták el

A támadásban az XBOX360 ISO és a PSP ISO fórumokon elérhető e-mail címek, jelszavak és IP címek kerültek ki.

Két különösen népszerű konzolos fórumot törtek fel a hackerek, 2,5 millió felhasználói fiók adatait lopva el. Az XBOX360 ISO és a PSP ISO oldalakat még 2015 szeptemberében támadták meg ismeretlenek, viszont az incidensről csak tegnap szerzett tudomást a The Sun.

A lap azt írja, nem lehet tudni, ki állt az adatlopás mögött, azt viszont igen, hogy a felhasználónevek, az e-mail címek és jelszavak mellett IP címeket is vittek a támadók. A fórumozók játékdemókat és népszerű tört játékok képfájljait osztották meg egymással, most pedig a Dark Weben láthatják viszont profiljaikat.

Mivel az emberek gyakran használják ugyanazokat az azonosítókat több online felületen is, az ilyenkor megszokott eljárás az, hogy a bűnözők más weboldalakon is megpróbálják felhasználni ezeket. Többek között az ilyen esetek miatt nem javasolják a szakértők, hogy ugyanazokkal az adatokkal használjunk több szolgáltatást.

Az XBOX360 ISO és a PSP ISO oldalak felhasználóinak érdemes tehát jelszót változtatni, nem csak az adott felületeken, hanem mindenhol, ahol azonos adatokkal léptek be. Ahelyett, hogy egy jelszót pötyögnének be minden regisztráció során, érdemes változatos, komplex megoldásokat választani. Ha túl nehéznek tűnik megjegyezni ezeket, a jelszómenedzser segíthet. Csak arra kell vigyázni, hogy a jelszókezelőket is támadják.

Azóta történt

Előzmények