330 méter magasból ugrott le a drónról

A lett bázisugró szerint az extrém sportok szerelmesei imádni fogják az akár 200 kiló szállítására is alkalmas drónt.

Egy lett dróngyártó 28 propelleres drónt készített, amivel embereket emelnek a magasba, akik aztán ejtőernyővel landolhatnak. Az extrém sportok szerelmeseinek ez egy jó alternatíva lehet, már amennyiben nem zavarja őket, hogy mindössze 3-400 méter magasra juthatnak a módszerrel.

Májusban történt meg az első ugrás, az Aerones pedig azt mondja, a szórakozás mellett életmentő is lehet a technológia, például tűzoltásra is használnák idővel.

A májusi teszthez a Litván Állami Rádió- és Televízió Központ egyik 120 méter magas adótornyát használták, ennek tetején kapta el a drón által lelógatott kapaszkodót Ingus Augstkalns (ötletgazda, bázisugró és siklóernyős), hogy aztán nagyjából egyperces emelkedést követően 330 méteren megkezdje a szabadesést.

A drón 200 kg szállítására alkalmas, működtetéséhez a biztonság kedvéért három ember kell: egy, aki irányítja és tartja a kapcsolatot az ugrani készülővel, egy aki a magasságot, szélerősséget és az akkumulátorokat figyeli, illetve a harmadik, aki valójában a tartalékernyő kinyitásáért felel, ha bármi baj történne.

Azóta történt

Előzmények