Google adatközpont közelről: 360°-os videobejárás

VR szemüveggel az igazi, de mobillal vagy asztali böngészővel is hibátlan élményt nyújt a közel tíz perces rövidfilm.

A szervertermeket jellemzően nem engedik fotózni az újságíróknak, amikor valamiért kivételesen beengedik őket, ezért a mai napig izgalmas, ha videó készül a hatalmas termekről és azok monoton zúgó lakóiról. Hát még akkor, ha ez a világ legnagyobb internetes vállalata, a Google birtokain készül.

Sandeep Dinesh (Google Cloud platform, developer advocate) vezetésével az USA Wasco megye megyeszékhelyén, The Dalles városában épült és 2006-ban megnyitott adatközpontját ismerhetjük meg: a 360°-os videóban megszólalnak az alkalmazottak, bemutatják a szigorú biztonsági előírásokat és a beléptetőrendszert, miközben szabadon lehet bámészkodni függetlenül attól, hogy asztali Chrome böngészőt, mobilos YouTube alkalmazást, vagy a Google Cardboardot használ is az ember.

Ha a fenti videó meghozta a kedvet a további nézelődéshez, a Street View segítségével bejárható a North Carolinában, Lenoirban üzemelő szerverpark egy része, illetve sok érdekesség olvasható a Google adatközpontokról szóló weboldalán is.

Azóta történt

Előzmények