Akarsz pornót nézni VR-ben? Most már lehet

A világ egyik legnépszerűbb pornóoldala, a legfőképpen „hozott anyagból” dolgozó, napi 60 millió egyedi látogatóval büszkélkedő Pornhub bejelentette, hogy együttműködésre léptek egy már korábban is 3D-s felnőtt tartalmakat kínáló vállalkozással, a BaDoinkVR-rel, és oldalukon új csatornát indítottak azoknak, akik a birtokukban lévő eszközzel tudják élvezni a virtual reality (VR) előnyeit.

A VR kihasználása a pornóiparban egyáltalán nem számít újdonságnak, sőt már egyéb kiegészítőkkel is igénybe lehet venni ilyen szolgáltatásokat. Ám az mindenképp nóvum, hogy egy hatalmas felhasználói bázissal rendelkező, döntő részben ingyenes tartalmakat biztosító pornóoldal vág bele ilyesmibe.

A Pornhub közölte, hogy a tartalmak a Google Cardboard, a Samsung Gear VR, illetve az Oculus Rift eszközökkel, platformokkal érhetőek el – de azt meg kell jegyezni, hogy (talán a bevezetés miatti különleges érdeklődés miatt) a Pornhub VR csatornája és alkalmazásai ebben a pillanatban nem működnek.

A pornóipar – akár így, akár úgy – mindenképp a világ legjövedelmezőbb vállalkozásai közé tartozik, de a VR különösen nagyot dobhat rajta: egy előrejelzés szerint a VR felnőtt tartalom (legalábbis az USA-ban) a harmadik lehet a szegmensben az amerikai futball és a videójátékok után.

Azóta történt

Előzmények