A DirectX fejes a Microsofttól az ATi-hoz igazol

Ugyan 1999 és 2000 nem az ATi éve volt, újabban mégis vezető szerepbe kerültek (technológiailag), ami nem független attól, hogy világszerte egyre több tehetséges embert szerződtetnek csapatukba. Nem meglepő tehát a Radeon, és főleg a Radeon 8500 óta növekvő dominancia, az nVidia is valahogy így nőtte ki magát expressz sebességgel.

Most Phil Taylort sikerült "bekebeleznie" a kanadai gyártónak. Phil korábban a Microsoftnál dolgozott, a DirectX csapat marketing részlegének egyik menedzsere volt. Jópár hónapja azt hallgatjuk, hogy az ATi milyen erőteljesen tudta formálni a DirectX 9 specifikációkat (az nVidia is ezt mondja, és valószínűleg mindkettő igaz), és minden bizonnyal eztán ez végképp így lesz.

Azóta történt

  • Új OpenGL verzió

    Az új Direct3D, illetve DirectX9-hez új OpenGL is illik, nem csodálkozhatunk hát, hogy az OpenGL-közösség kiadta a program új változatát.

  • Microsoft logó a Diablón és a Warcrafton?

    A Financial Times brit lap információi szerint ajánlatot tett a francia Vivendi Universal médiakonszern számítógépes játékfejlesztő részlegének megvásárlására a Microsoft.

  • Microsoft: nem az OpenGL-re

    Érdekes információról adott hírt a The Register internetes újság.

  • ATI - 3Dlabs kooperáció

    Az ATI a Nintendo után a 3Dlabs-szal is együttműködési megállapodást kötött.