A jövő az iSCSI-é, a Windows NT 4.0 már a múlt

A redmondi vállalat közölte ugyanis, hogy 2003. július 1-jén 0 órától hivatalosan is megszűnt minden terméktámogatás a Windows NT 4.0 Workstation munkaállomási operációs rendszerhez. Az úgynevezett "Extended Support" leállításával, a Microsoft gyakorlatilag hivatalosan is elavultnak minősítette a Windows NT 4.0-át.

A jövőben felfedezett hibákhoz tehát már hiába is keresnénk javításokat. A Windows NT 4.0 Server operációs rendszerhez ellentétben még 2003. december 31-ig van terméktámogatás. A Windows 98 operációs rendszer "supportját" 2004 januárjában fagyasztja be a redmondi társaság.

Szintén a TecChannel német internetes oldalon jelent meg az információ, mely szerint letölthetők a Windows 2000, XP (SP1) és Windows Server 2003 operációs rendszerekhez az iSCSI-meghajtók. Az iSCSI a SCSI-protokollt köti össze az IP internet-protokoll családdal, így téve lehetővé az olcsó hálózatok létrehozását. Az iSCSI a piacon már 6 éve meglévő optikai kábellel akar versenyezni a felhasználók kegyeiért. Az IETF szervezet ez év február közepén jegyezte be szabványként az iSCSI-t. Hogy végül milyen jövő vár az iSCSI-ra, az talán az esztendő végéig kiderül.

Azóta történt

Előzmények