A Matáv országosan növeli az ADSL-sebességet

A Matáv díjtalanul növeli az ADSL-hozzáférések maximális sebességét – jelentette be hivatalosan a társaság. Egy kéthetes sikeres tesztidőszak után 2004. november 16-ától folyamatosan hajtják majd végre a hozzáférések átállítását. A 2004. szeptember 28. és október 12. között lefolytatott hálózati tesztek – melynek során növelték a jelenlegi fel- és letöltési sebességeket – sikeresek voltak, és a kedvező fogadtatás nyomán a vállalat úgy döntött, hogy országosan megnöveli az ADSL-hozzáférések maximális sebességét.

A sebességnövelésre november 16-ától – először a pesti és a kelet-magyarországi, majd a budai és a nyugat-magyarországi régióban – kerül sor. Az átállítást folyamatosan fogják végezni, ennek köszönhetően az ügyfelek a legkisebb csomagnál a maximális letöltési sebesség 1/3-os növekedését, az összes többi csomag esetében pedig a korábbi sebesség dupláját érhetik el változatlan ár és változatlan szerződéses feltételek mellett. A sávszélesség emelése minden előfizetőnél automatikus lesz, külön igénybejelentést nem igényel, és várhatóan csak maximum 35 másodperces leállásra kell számítani. Új megrendelések esetén az ügyfél akkor élvezheti azonnal a növelt sebességet, ha olyan körzetben lakik, amelyben az átállítás már megtörtént.

A sávszélesség növelésének köszönhetően az Axelero otthoni ADSL-hozzáférései így már 1500 kbit/s sebességgel, üzleti hozzáférései pedig akár 3000 kbit/s sebességgel is elérhetők lesznek – mind a meglévő, mind az új ügyfelek számára. A szolgáltatás minőségének javítása mellett a Matáv 25 százalékos havidíj-kedvezményt ad nagykereskedelmi partnereinek a november 1. és december 20. között érkező határozott idejű megrendelésekre. Az akciós havi díj a szerződéskötéstől 2005. december 31-ig érvényes, és belépési díjat sem kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények