A Novell jogosultságkezelő rendszerét használja a Magyar Telekom

A Novell személyazonosság- és jogosultságkezelési rendszerével, az Identity Managerrel egységesítette csoportszinten a jogosultságigénylési folyamatokat a Magyar Telekom – közölte tegnap a Novell. Az egységes jogosultságkezelő rendszer 2008. január 1-jével éles üzemben működik, jelenleg a projekt második fázisa, a folyamatok egységesítése és a régi rendszerek kiváltása zajlik, és várhatóan 2008 végén kezdődik a harmadik szakasz, a jogosultságmenedzsment automatizálása.

„A Magyar Telekomnál 2007 nyarán született döntés a vállalat üzletágainak informatikai integrációjáról. A konszolidáció keretében a jogosultságigénylési folyamatok egységesítésére is szükség volt, hiszen korábban különálló rendszerekben történt az igénylések kezelése. Vállalatunknál több mint 10 000 munkavállaló jogosultságkezelési feladatait kellett megoldani 2008. január 1-jétől” – vázolta a rendszer bevezetésének okait Gerencsér László, a Magyar Telekom IT-biztonsági osztályvezetője.

A Novell Magyarország azt is közölte, hogy a személyazonosság-alapú biztonsági megoldások magyarországi piacán befolyásának további erősödését várja attól a megállapodástól, amelyet az anyavállalat és a HP kötött májusban. Ennek értelmében a HP Identity Center felhasználói egyszerűen térhetnek át a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásaira. Az áttérő ügyfeleknek a szoftvercég hazai leányvállalata az első 12 hónapra teljes licencjóváírást ad, ha december 31-ig jelzik áttérési szándékukat. A migráció támogatására a vállalat 50 százalékos kedvezményt nyújt a konzultációs szolgáltatás árából, valamint ingyenes továbbképzést és az átállás után fél évig ingyenes terméktámogatást is biztosít – áll a cég közleményében.

Azóta történt

Előzmények