Együtt nyomul az alkalmazásszerver-piacon a Novell és az IBM

A Novell és az IBM újabb együttműködési megállapodást jelentett be, amely ezúttal a nyílt forráskódú alkalmazáskiszolgálók piacára összpontosít. Az egyezség értelmében a Novell a WebSphere Application Server Community Edition (WAS CE) terméket a SUSE Linux Enterprise Server csomag részeként szállítja majd, amelyhez támogatást is biztosít. Ennek eredményeképpen ez a csomag a legátfogóbb nyílt forráskódú kiszolgáló lesz a piacon.

A megállapodást a WAS CE, az IBM Apache Geronimo rendszerre épülő, szabadon letölthető és használható nyílt forráskódú alkalmazáskiszolgálójának egymilliomodik letöltését követően írták alá. Az IBM és a Novell a támogatás mellett migrációs eszközöket is biztosít a JBoss-ügyfelek számára a WAS CE rendszerre való könnyebb és gyorsabb átálláshoz. A termékkombinációval a két vállalat elsősorban a kis- és középvállalkozásokat célozza meg, főként azoknak a kiskereskedelmi és pénzügyi szolgáltató szektorokban mozgó vállaltoknak ajánlják, amelyek megosztott informatikai környezeteket használnak.

Az IBM a Novellel kötött megállapodás bejelentésével egy időben bemutatta a WAS CE következő verzióját, a WebSphere Application Server Community Edition 2.0-t. A WAS CE 2.0 teljes körű Java EE 5-támogatással rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények