A Prezi ellen száll harcba a Microsoft

Legújabb prezentációs eszközük kevesebb beállítással, viszont reszponzív és böngészőből is lejátszható előadásokkal akarja meghódítani a világot.

A Microsoft bejelentette, hogy iOS és Windows 10 operációs rendszereken egyaránt elérhetővé tették legújabb prezentációs eszközüket, a Sway-t. Az Office termékcsalád új alkalmazása magyar nyelven is használható, az elkészült bemutatók pedig akár böngészőből is prezentálhatók.


[+]

A Sway gyakorlatilag a PowerPoint modern kori kistestvére, letisztult felülettel és jóval kevesebb beállítási lehetősségel, amiben egyszerűbbé vált a képek, videók és egyéb tartalmak megtalálása és beillesztése, a formázásban pedig sok színes téma és a Remix! gomb segít, ami új dizájnt ad az előadásnak. A telefon, táblagép, vagy PC képernyőjén történő megjelenítésről az adaptív, dinamikus méretezés felel, tehát a PowerPointtal szemben itt nem lehet pontosan megadni, mit hány pixelre kívánunk elhelyezni.

A magyar Prezi és Sopresso ellen indított alkalmazást 10 hónapos tesztidőszakban finomították és tették a felhasználók által könnyedén érthetővé, de továbbra is várják a visszajelzéseket és a Microsoft azt ígéri, az új szellemiség jegyében meg is fogadják majd a tanácsokat. „A Sway kísérleti patkányként funkcionál, ez az első olyan alkalmazás, ahol a vállalat hagyja, hogy a felhasználók irányítsanak” – nagyjából így lehet értelmezni Chris Pratley, a Sway program vezetőjének szavait.

 

Előzmények