A Telindus terjeszti mostantól az IronPort technológiáját

Mostantól hazánkban is elérhetők a közelmúltban a Cisco tulajdonába került IronPort Systems e-mail- és webtartalomszűrő megoldásai, mivel a cég első magyarországi partnere, a Telindus felvette palettájára ezeket a termékeket is.

Engloner Gyula, a Cisco Magyarország partnerkapcsolati igazgatója elmondta, hogy a Telindus jelentős együttműködő partner a Cisco számára, hiszen szakmai tudásuk, piacismeretük, komplex, akár országhatárokon átnyúló projekttapasztalatuk jelentős értéket képvisel.

A Telindus anyacége, a Belgacom tavaly az IronPortot választotta saját spam- és vírusszűrő megoldásának, illetve menedzselt e-mail szolgáltatását is erre alapozza, s ennek kedvező tapasztalatai is közrejátszottak abban, hogy a Telindus az IronPorttal partneri kapcsolatra lépjen, amelynek újabb epizódjaként a kapcsolat Magyarországra is kiterjedt.

A Belgacomnál bevezetett IronPort megoldással kapcsolatban Sajó Péter, a Telindus Magyarország üzletfejlesztési igazgatója a következőket emelte ki a megoldás működésének illusztrálására: a Belgacomnál korábban is működött anti-spam megoldás, méghozzá egy jó nevű cég igen komplex megoldása. Ez hat szerveren futott, és egy dedikált emberre volt szükség az üzemeltetéshez, de még így is sok kéretlen levél átjutott, és sok volt a hibás szűrés. Nyolc hónappal ezelőtt került vezették be az IronPort megoldását, ami egyetlen hardveralapú eszköz üzembe helyezését jelentette, amelyhez gyakorlatilag nincs szükség üzemeltető személyzetre. Egyhetes bevezetési és finomhangolási időszak után a beérkező spamek száma nullára csökkent, és a magyar kollegák egyetlen alkalommal se tapasztalták, hogy ne kaptak volna meg egy levelet, azaz a fals pozitív ráta nullára csökkent. Ma naponta 570 ezer levél érkezik a vállalathoz, amelynek csak 4 százaléka, körülbelül 24 ezer a valóban értékes. A hatékonyság mellett fontos érv volt még a pénzügyi megtakarítás is, mely a Belgacomnak három év alatt 60%-os költségcsökkenést jelent.

Előzmények