A volt Google-alkalmazott kitálalt

Egy korábbi Google-alkalmazott, aki visszatért a Microsoft kebelébe, miután induló vállalkozását felvásárolta a keresőcég – bosszúból? – „kitálalt”. Mondanivalójának lényege, hogy a munkahelyi körülményeire oly büszke Google túl szép képet ad a kívülállóknak – szerinte sokkal többet dolgoznak, és kevesebbet kapnak az alkalmazottak, mint a Microsoftnál.

A névtelen forrás szerint, bár a hivatalos munkaidő általában délelőtt 10 és délután 6 óra közé esik, mindenkinek elérhetőnek kell lennie e-mailen napi 24 órában a hét minden napján, s a legtöbb alkalmazott otthon az estéit munkával tölti. Mítosz a munkaidő húsz százalékában kidolgozható saját projekt, nem erőltetik a dolgot. Nincsenek barátságos, személyre szabott munkaterületek, sőt. Kevesebb a fizetés, mint a Microsoftnál, s az egészségügyi ellátás is rosszabb.

A blogokban már elindult a találgatás, hogy vajon ki a titokzatos „leleplező”. De valószínűleg nem is ez a lényeg, mivel semmi extra, különleges információ nincs a levelekben, legfeljebb Microsoft szempontú Google-képet nyújt. Úgy tűnik, tényleg totális háború zajlik a két cég között, mert nehéz ezt az ügyet másnak tekinteni, mint imázsrontó akciónak.

Azóta történt

Előzmények