Adatlopás és spam ellen is véd az új toolbar

Adatlopás, spam és felugró ablakok elleni védelmet is tartalmaz a pcforum.hu weboldal ingyenes toolbarjának új verziója. A böngészőbe épülő, illetve Windows rendszereken a munkaasztalra is telepíthető PC Fórum eszköztár legújabb változata olyan szolgáltatást tartalmaz, amelynek segítségével a felhasználók könnyen elkerülhetik, hogy szörfölés közben a személyes adatok kicsikarásával próbálkozó, illetve kéretlen reklámleveleket küldözgető oldalak áldozatává váljanak.


Az új eszköztár az Explorerbe épülve.

Az ingyenes PC Fórum eszköztár most megjelent verziója Internet Explorer és Firefox alatt működik, és azonnali vizuális és hangjelzést küld, amennyiben a felhasználó egy legitim oldalt adatlopási céllal utánzó (phishing), vagy magát kéretlen reklámlevelekben hirdető weblapra téved. Az eszköztár az ellenőrzéshez több nemzetközileg elismert cégek szinte percenként frissülő tiltólistáit használja fel, így sikerrel képes a felhasználókat megvédeni attól, hogy az ilyen, illegális tevékenységet végző – gyakran vírusokat és kémprogramokat is terjesztő – oldalak áldozataivá váljanak.

Szintén újdonság az eszköztárban a felbukkanó reklámablakok, pop-up-ok blokkolása is. Ezt a funkciót elsősorban a Microsoft régebbi operációs rendszereit használó, vagy az XP SP2-t valamilyen okból nélkülözni kénytelen felhasználók találhatják hasznosnak, de a legújabb Internet Explorert használóknak is nyújthat némi pluszt. Az eszköztár blokkolója ugyanis olyan reklámablakok elcsípésére is képes, amelyek az SP2 beépített blokkolóját simán kijátszanák.

Az extra funkciók közül az Internet Explorert ékezetes tartománynevek kezelésére is alkalmassá tevő bővítést, valamint az aktív hír- és témafigyelő funkciót érdemes kiemelni, amelynek segítségével azonnal értesülhetünk a pcforum.hu legújabb informatikai híreiről. Az eszköztárban egy a weboldalak letöltési sebességének növelésére alkalmas segédeszköz mellett keresési és szótár-funkció is helyet kapott. Ezek segítségével egyetlen kattintással kereshetünk a weben a megadott kulcsszavakra, valamint magyar és 6 idegen nyelv (angol, német, francia, olasz, lengyel és holland) között fordíthatunk. Utóbbi megvalósításához a hátteret a SZTAKI internetes szótárszolgáltatása adja.

A magyar DevWorx feljesztőcég ActiveBar nevű portálkiegészítőjére épülő PC Fórum eszköztár Windows, Linux és MacOS-verziói a toolbar.pcforum.hu oldalról ingyenesen tölthetők le.

Azóta történt

Előzmények