Frissültek az F-Secure védelmi szoftverei

Az it-biztonsági megoldásokat szállító F-Secure nemrég bemutatta a magyar nyelvű kezelőfelülettel is használható F-Secure Internet Security és az F-Secure Anti-Virus legújabb változatát. Mindkét termék védelmet nyújt az otthoni felhasználóknak a rosszindulatú kódok, kémprogramok és az iparágban egyedül álló módon a rootkitek ellen is.

Az F-Secure Internet Security 2006 és az F-Secure Anti-Virus 2006 egyik legfontosabb szolgáltatása a valós idejű kémprogramvédelem, amely a nem szándékosan telepített kém- és hirdetőprogramok ellen nyújt megoldást. Ezek általában fájlmegosztó rendszereken keresztül – játékok, zene vagy más szórakoztató tartalom letöltésekor – kerülnek a számítógépekre. Az F-Secure megoldásai még azelőtt felismerik a spyware-eket, hogy azok feltelepülnének a számítógépre.

Mindkét szoftvercsomagban beépített keresőmotorként elérhető az F-Secure BlackLight technológia, amely a rootkiteket – a fejlett rejtőzködési technikát alkalmazó rosszindulatú kódokat – hatástalanítja. A vírusvédelmi frissítések során a keresőmotor is automatikusan frissül, és a BlackLight által megtalált rejtett rootkit-fájlokat a víruskereső ellenőrzi.

A gyermekek védelmét szem előtt tartva az F-Secure egy időzár funkciót is beépített az F-Secure Internet Security 2006 Parental Control szolgáltatásába. A szülők mostantól nem csak a kétes tartalmú internetes tartalmak ellen képesek a kicsiket megvédeni, de időkorlátokat is meghatározhatnak az internet böngészésére. A szoftverek ezek mellett védenek a kéretlen levelek és az adathalász technikák ellen is, a modemes kapcsolatot használó ügyfelek védelmére pedig továbbra is tartalmazzák a trükkös betárcsázóprogramok elleni Antidialer szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények