Adattárházgurut hoz Budapestre az IDC

Bill Inmon, az üzleti intelligencia és az adattárházas működés szaktekintélye az IDC immár hatodik alkalommal megrendezendő BI-konferenciája alkalmából látogat először Budapestre. A Computerworld által az „Elmúlt negyven év legnagyobb hatású IT-személyiségei” közé választott, és az „adattárházak atyjaként” emlegetett szakember a rendezvény keretében interaktív szemináriumot tart az adattárházas beruházások megtérüléséről, költségcsökkentő hatásáról, és arra is felkészíti a résztvevőket, miként győzhetik meg cégük vezetőit az üzleti intelligencia előnyeiről.

A „BI mindenkinek: műszerfal minden asztalon” című konferencia előadói között Bill Inmon mellett az IDC elemzői és partnerei, az Oracle és az Information Builders is szerepelnek. A szeptember 25-i rendezvénynek a Novotel Budapest Centrum Hotel ad otthont. Az IDC előrejelzése szerint a BI-szoftverekre és -eszközökre fordított összeg Magyarországon 2007 végére megközelíti a 18 millió dollárt, és összesen – a globális növekedés ütemét meghaladva – mintegy 12 százalékkal fog emelkedni a következő öt évben

„A modern BI lényege az információ demokratizálása. Az üzleti intelligencia lerövidíti a tervezéstől a cselekvésig tartó időt, és mindig a megfelelő pillanatban, a megfelelő személyhez juttatja el az optimális mélységű, releváns adatokat. Másként fogalmazva, a szervezet egészére kiterjeszti az egykor a kiváltságosok eszközének számító szoftvereket, és minden dolgozó számára elérhető közelségbe hozza a kritikus információkat. Így a cégen belül mindenki megalapozott döntéseket hozhat, és azonnal láthatja is azok következményeit” – foglalja össze a BI előnyeit Tom Vavra, az IDC CEMA szoftverdivíziójának kutatási igazgatója.

Az idei konferencia előadásai a méretrugalmas üzleti intelligencia alapjainak kiépítését állítják a középpontba.

Azóta történt

Előzmények