Oracle a hardverpiacon, HP-hátszéllel

A világ második legnagyobb szoftvergyártója, az Oracle megjelent a hardverpiacon is, mostantól a HP közreműködésével az adattárházakhoz fejlesztett komplex rendszerekkel indulnak harcba olyan gyártókkal szemben, mint például az IBM, az EMC vagy a Sun Microsystems. Az OpenWorld rendezvény közel 43 ezer résztvevője előtt tartott megnyitó előadásában Larry Ellison, a vállalat vezérigazgatója a héten bemutatta a nagyteljesítményű adattárházakhoz fejlesztett HP Oracle Database Machine rendszert, amely egy adatbázisszerver-háló, valamint egy új Oracle Exadata tárolószerver-háló egyetlen rackbe szerelt ötvözete.

Az adattárházakra konfigurált – Oracle Enterprise Linux operációs rendszert futtató – nagyteljesítményű rendszer fürtözötten összesen 64 processzort és 168 terabájt tárkapacitást képes biztosítani, 14 Gb/s sávszélesség mellett. A tárolószerverek látványosan csökkentik a szűk keresztmetszetet az adatbázisszerverek, illetve a hagyományos tárolószerverek között, mivel kevesebb adatot mozgatnak nagyobb sávszélességű csatornákon keresztül. A  megnövelt teljesítmény eléréséhez a nagyméretű Oracle adattárházak esetében nincs szükség a meglévő lekérdezések vagy más egyéb üzleti intelligencia alkalmazások módosítására.

Az új termék az Egyesült Államokban mostantól komplett rendszerként megrendelhető. Az értékesítésért és rendszertámogatásért az Oracle a felelős, a hardverek szállítását és szervizelését pedig a HP biztosítja.

Azóta történt

Előzmények