Elindult az Adobe közösségi oldala

Az Abobe ma indította el legújabb vállalkozását: megnyitottak egy közösségi oldalt, ahol a felhasználók online szövegszerkesztőt találnak, tárhelyet kaphatnak, megosztási lehetőséget biztosítanak számukra. A jelenleg még béta-verziójú oldalba, ahol PDF-konverter is található, beépítették azokat a közösségi oldalakra jellemző funkciókat is, amelyek ma már szinte kötelezőnek számítanak – s „bónuszként” be lehet jelentkezini az Adobe Acrobat legújabb verziójának, a 9-esnek (pontosabban e szoftver ingyenes változatának) letöltésére is. Az szolgáltatások használatához regisztrációra van szükség.

Az online szövegszerkesztő az Adobe által tavaly felvásárolt, Flash-alapú Buzzword, s a dokumentumok tárolására a felhasználók 5 gigabájt ingyenes tárhelyet kapnak. A konvertálás korlátozott, csak 5 fájlt engednek átalakítani. A ConnectNow segítségével többféle kapcsolattartási formát vehetünk igénybe: a chattől a videokonferenciáig.

A nagy ígéretekkel érkező Adobe Acrobat 9 jó pár újdonságot hoz: például videofájlok átalakítása Flash-videóvá, ezek beágyazása PDF-dokumentumokba. Emellett a fejlesztők szerint jelentősen gyorsabb lesz, mint az előző változat, a 8-as. Az Adobe Reader továbbra is ingyenes program marad, de az Adobe Acrobat 9 ára verziótól függően 300 és 700 dollár között lesz.

Adobe Acrobat

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények