Mennyi a Photoshop havi díja?

Előfizetéses szoftverértékesítési modellel kísérletezik az Adobe. A szoftvervállalat egyelőre Ausztráliában próbálja ki ezt a konstrukciót, és az itt gyűjtött tapasztalatok alapján döntenek majd az esetleges nemzetközi bevezetésről.

A teszt részeként az ausztrálok az Adobe Creative Suite 3 Design Premium csomag használati jogát vásárolhatják meg havi előfizetési díj fejében. Ha egyéves hűséget vállalnak, havonta 129 ausztrál dollárt kell fizetniük ezért, ha nem kötelezik el magukat, akkor 199-et. Ezért a pénzért egyben automatikusan jogot szereznek a mindenkori legfrissebb verzió használatára: azaz ha az előfizetési idő alatt újabb változat jelenik meg a csomagból, ingyen letölthetik a frissítést. Az InDesign, a Photoshop, az Illustrator, a Flash, a Dreamweaver és az Acrobat szoftvereket tartalmazó termék teljes verziójának hivatalos listaára az országban egyébként 3200 ausztrál dollár, az upgrade verzióé pedig 1065. Ha a felhasználó úgy dönt, 3 hónap előfizetés után kedvezményes áron válthat az ún. Subscription Editionről a teljes licencű változatra.

Az Adobe elsősorban a kisebb vállalkozásokat célozza meg az új értékesítési modellel, azokat, amelyek nem engedhetik meg maguknak a szoftver teljes licencének megvásárlását. „Ez a konstrukció ideális azoknak, akik nem akarják a termékcsomag teljes árát leszurkolni, főleg kisvállalkozásokra, egy adott projektre szerződött dolgozókra vagy oktatóközpontokra gondolunk” – mondta el a helyi Itnews-nak Mark Cokes marketingmenedzser. „Eddig jó a fogadtatása. A jövő héten jön egy nagyobb szállítmány, majd meglátjuk, hogy fogy” – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények