Az Adobe lemondott a GoLive-ról

Az Adobe bejelentette, hogy mától megszünteti weboldalszerkesztő programjának, a GoLive-nak fejlesztését és árusítását.

A GoLive valaha CyberStudio néven indult, s mint az egyik korai WYSIWYG szerkesztő, annak idején a német GoLive Systems vezető terméke volt, egészen addig, amíg az Adobe 1999-ben fel nem vásárolta a céget, s át nem keresztelték a szoftvert mai nevére. A program kilenc nagyobb mértékű frissítésen esett át, s az utolsó változat a 2007-ben kibocsátott 9-es volt.

Devin Fernandez, az Adobe termékmenedzsere a döntés hátterét vázolva elmondta a MacWorld-nek, hogy a Macromedia 2005-ös felvásárlását követően egy másik kiváló program, a Dreamweaver birtokába jutottak, s habár a GoLive a maga idejében nagyszerű szoftvernek számított, a legújabb igények kielégítésére a professzionálisabb alapokon nyugvó Dreamweaver bizonyult alkalmasabbnak (AJAX, CSS Starter Point, a dinamikus tartalom támogatása stb.), ezért ennek továbbfejlesztése mellett döntöttek.

Az Adobe a közeljövőben még támogatja a GoLive használóit, s igyekeznek minden segítséget megadni a Dreamweaverre történő migrációhoz is: jelenleg áfa nélkül 199 eurót számítanak fel a GoLive tulajdonosainak, ha Dreamweaverre akarnak frissíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények