Itt a Lightroom 2.5 és a Camera Raw 5.5

Az Adobe tegnap elérhetővé tette a profi fotósoknak szánt fényképkezelő, a Lightroom 2.5-ös és a Camera Raw 5.5-ös verzióját. A frissítések az alábbi új fényképezőgépek raw fájljait képesek feldolgozni: Nikon D300s, Nikon D3000, Olympus E-P1, Panasonic DMC-FZ35 és Panasonic DMC-GF1. A szoftvercég megjegyzi, hogy a Panasonic DMC-FZ35 európai kiadása DMC-FZ38 típusjelzéssel kapható, és mivel a két modell eltérően kezeli a metaadatokat, utóbbit egyelőre nem támogatják.

A géprepertoár bővülése mellett néhány javítás is került az új kiadásokba. Az egyik ezek közül, hogy a Bayer-színszűrős érzékelőt használó Olympus, Panasonic és Sony modellek esetében finomítottak a demozaik eljáráson, ami észrevehető minőségjavulást eredményez a raw fájlok feldolgozásakor.

Az Adobe Photoshop Lightroom 2.5 frissítést ingyenesen letölthetik a Lightroom 2 felhasználói, a Camera Raw 5.5-öt pedig a Photoshop CS4, a Photoshop Elements 7 és a Premiere Elements 7 szoftverekkel rendelkező felhasználók kapják meg grátisz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Előzmények