ADSL helyett mobilnetet kínál a Vodafone

75 Mbites le- és 25 Mbites feltöltési sebességet ígér a Vodafone HomeNet 4G/LTE lefedettségi területen, ami azoknak, akik jelenleg csak DSL rendszerű hálózatokat vehetnek igénybe, optimális esetben óriási felüdülést jelent. Ahol csak 3G érhető el, ott 42/5,7 Mbit/s az ígéret, ami még mindig nem hangzik rosszul.

A mobilhálózatok üzemeltetőinek is meg kell határozniuk egy garantált minimum sebességet, ami a technológiából adódóan ebben az esetben is 0/0 Mbit másodpercenként. Ezzel, mármint a térerő hiányával bár számolnia kell a leendő vásárlóknak, az elmúlt évek során történt fejlesztéseknek köszönhetően mindegyik szolgáltatónál egyre ritkábbak a vakfoltok. Hogy pontosan mire számíthatnak az ügyfelek, egyrészt a lefedettségi térképekből jósolható meg, illetve mi is felvettük a kapcsolatot a céggel, és saját tapasztalatainkról is beszámolunk majd amint sikerült kipróbálni a fehér színű dobozt.


(forrás: Vodafone) [+]

A havidíj 150 GB adatforgalmat tartalmaz, amiből 100 GB az éjszakai-hajnali órákban (00:00-06:00) forgalmazható le, emiatt hasonlít kicsit a régi időkre, mikor az éjszakai baglyok a csúcsidő elmúltával rávetették magukat a sípoló pittyegő modemek által közelebb hozott virtuális világra.

Előfizetést online jelenleg csak 24 havi hűségnyilatkozattal lehet kötni, ehhez viszont jár a Huawei E5180 router, amit 1 forintos névleges díjért biztosít a vállalat. Ez maximálisan 150 Mbites másodpercenkénti letöltésre és 50 Mbites feltöltésre képes, RJ45, és RJ11 csatlakozóval szerelték fel, egyszerre maximum 32 eszköz kiszolgálása alkalmas. A Vodavone HomeNet havidíja elektronikus számlázás és időben történő fizetés esetén 5990 Ft havonta, ami Vodafone Family kedvezménnyel ezer forinttal csökkenthető, ebben az esetben tehát 4990 Ft/hó a fizetendő.


(forrás: Vodafone)

Ha valaki csak 1 év hűséget vállalna, vagy nem tart igényt a routerre (esetleg kifizetné annak 50 200 forintos listaárát), az előfizetési díj egyaránt 8990 forint havonta. Ha az e-Pack sem járható, mert az ügyfél ragaszkodik a papíralapú számlázáshoz, egységesen ezer forinttal drágul a havidíj.

Ha a fenti keret kimerülne, az élet akkor sem áll le teljesen, ekkor két választása van az ügyfélnek: vagy komolyabban beleéli magát az időutazásba, és a 150/128 Kbit/s le- és feltöltési sebesség mellett használja tovább eszközeit a havi fordulóig, vagy kiegészítő adatforgalmi keretet vásárol. Ezek közül három opció kínálkozik, az egyszeri 5 GB 3990 forintért, vagy a megújuló, tehát hónapról-hónapra automatikusan aktiválódó 5, illetve 10 GB-os ExtraAdat csomagok, előbbi 3490, míg utóbbi 4990 forintba kerül havonta.

Azóta történt

Előzmények