Elkezdődött: beépíti az AI-alapú Binget a Windowsba a Microsoft

Beköltözik az új, AI-alapú Bing a Windows 11 keresődobozába, folytatódik a nagy AI-menetelés.

Igaz, hogy komoly kritikák és kellemetlen jelenségek övezik ezt a nagy AI-alapú őrületet, de a trend nem áll meg, sőt, egyre magasabb fokozatokba kapcsol. A jelenség egyik éllovasa a Microsoft, de minden nagy tech cég belevetette magát a fejlesztésekbe, a Google mellett a Meta és Elon Musk emberei is.

Nyilvánvaló volt, hogy az újításokat mindenbe beépítik, amibe csak lehet, erről napi szinten több jelentés is érkezik. Ezt mutatja az is, hogy a Microsoft újabb szintre lépett: az új, AI-alapú Binget a mobilok és az Edge, Skype után már a Windows 11 keresődobozába is beépíti.

A cég szerint így félmilliárd havi szinten aktív felhasználónak segít majd az új megoldás. A keresőmotor maga azonban még mindig előzetes módban van, bő 1 millió ember éri el 169 országban – egyébként várólista van.


[+]

A Microsoft nem titkolt célja, hogy minél nagyobb részesedést szerezzen a keresőpiacon, ehhez pedig igyekszik mások előtt maradni a fejlesztésekkel. Az új Bing közzététele előtt visszajelzéseket is kértek az emberektől, erre szükség is volt, mert állítólag az AI egyeseknek szerelmek vallott, másokat megfenyegetett. A cég emiatt a nem szándékos jelenség miatt lekorlátozta a hosszú beszélgetéseket.

A Windows 11 legújabb frissítése (az Insidereknek szóló) egyébként más szempontból is merész: olyan szoftvert tartalmaz, ami lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára a Phone Linken keresztül az iMessage-üzenetek és a hívások használatát, befurakodva ezzel az Apple zárt rendszerébe.

Azóta történt

Előzmények