Az Amazon is szuperközpontot épít

Úgy tűnik, a tehetős IT vállalkozások körében divat lesz szokatlan tervezésű új központokat építeni: az Apple és a Facebook után az Amazon jelentette be, hogy különleges új campust hoznak létre az USA Washington államában, a technológiai centrumnak számító Seattle-ben.

A látványterveket kedden mutatta be a cég, és ebből kiderül, hogy a nagyvárosi környezetbe belesimuló központ több épülettípusból, köztük három hatalmas üvegkupolából áll majd. A tervek mögött természetesen meghúzódik egyfajta ideológia is: a leírás szerint egy „alternatív környezetet” akarnak létrehozni, ahol az alkalmazottak a megszokottnál természetesebb környezetben végezhetik munkájukat, élhetnek közösségi életet. Ezt szolgálja, hogy szokatlanul sok növényt szánnak a terekbe, melyeket nem a megszokott üvegházszerű formában kívánnak kialakítani, hanem egyfajta természetességre törekszenek.

Amazon's new HQ design by John Cook

A központban több mint 300 ezer négyzetméternyi irodai munkaterület lesz, az együttesből három 37 emeletes, irodaházként szolgáló torony emelkedik majd ki. Az arculatot meghatározó három hatalmas félgömb teteje körülbelül 30 méter magasra emelkedik fel.

Azóta történt

  • Nemsokára Kínában is elérhető lehet az Amazon Kindle

    Hosszas előkészítés után a kiemelt fontosságú kínai piacon is megjelenhet végre a Kindle termékcsalád, de az Amazon komoly versenyre számíthat ottani konkurenseitől.

  • Ingyenes okostelefon az Amazontól?

    A cég tagadja, hogy idén egyáltalán telefont adnának ki, és azt is közölték, hogy ha mégis lesz majd telefon, azt nem ingyen kapják meg a felhasználók.

  • Amazon Mayday – házhoz jön a segítség

    Az Amazon tegnap bemutatta az új Kindle Fire HDX tableteket, de a hardvernél sokkal érdekesebb két új szolgáltatás, az élő online technikai segítség és az eddig csak streamelhető Prime Instant videók letölthetősége.

Előzmények