Nem kér a ChatGPT-ből az amerikai űrhaderő

Sem a ChatGPT-ből, sem más AI-eszközből nem kér többé az amerikai űrhaderő, adatbiztonsági kockázatok miatt. Az OpenAI eközben kisebb költségekkel vonzaná a fejlesztőket.

Az amerikai űrhaderő (USSF) leállította a webalapú generatív AI használatát, ezzel számos népszerű szolgáltatást, például a ChatGPT-t is mellőz a jövőben. Az eszközöket adatbiztonsági aggályok miatt lett tilos használni.

A kormányzati gépeken a személyzet nagy nyelvi modelleket sem használhat, kizárólag külön, formális jóváhagyás után lehet bármilyen AI-eszközhöz nyúlni. A tiltás egyelőre átmenetinek mondott, de adatbiztonsági kockázatok miatt lett bevezetve.

Magától a technológiától ennek ellenére nagy eredményeken és a működés felgyorsulását várják. Az átmenetinek ígért tiltás alatt megvizsgálják, hogyan lehet integrálni a generatív AI-t és a nagy nyelvi modelleket az űrhaderőbe. A Pentagon szakembereivel közösen vizsgálják, hogyan lehet a technológiás felelősségteljes és stratégiai módon alkalmazni.

Az OpenAI ezzel párhuzamosan nagy frissítéseket ígér a jövő hónapra, olcsóbb és gyorsabb szoftverépítési lehetőséggel vonzaná be az AI-modelljeire építő fejlesztőket és cégeket.

Azóta történt

Előzmények