Az IBM érdekelt a Java-fejlesztésekben

Az IBM és az Apache Szoftveralapítvány (ASF) bejelentése szerint az IBM több mint félmillió sornyi relációs adatbáziskódot ad át az ASF-nek, mintegy 85 millió dollár értékben. A Cloudscape relációs adatbázis-kezelő szoftver aktuális változata, a Derby segítségével az IBM ösztönözni kívánja az innovációt a Java alkalmazásfejlesztésben. Azzal, hogy hozzáférhetővé teszi a szoftvert a nyílt forráskódú fejlesztői társadalom számára, a vállalat a Java alkalmazások köré épülő innovatív megoldások fejlesztésének felgyorsulására számít. Az így létrejövő széles alkalmazáskínálat elemei – például a beágyazott adatbázisokkal dolgozó és a kisvállalati felhasználásra szánt megoldások – számos új üzleti lehetőséget nyitnak meg az ágazatban.

Ezzel a lépéssel az IBM támogatást nyújt a Java-fejlesztéshez, valamint új lehetőséget kínál a fejlesztők és a felhasználók számára a Java-alapú beágyazott adatbáziskezelő-funkciók alkalmazására. Jelenleg már több mint hatmillió tagot számlál a Java fejlesztői közösség, az IBM maga is közel 4000 Java-szakembert alkalmaz, és több mint száz Java-alapú termékkel és megoldással van jelen a piacon.

A most rendelkezésre bocsátott Derby-kód várhatóan sokat fejlődik majd a programozók ezreinek bevonásával zajló, együttműködésre épülő fejlesztési folyamatban. A Derby átadása a következő lépése annak a stratégiának, amellyel az IBM az adatbázis-kezelő rendszerek kidolgozásához, használatához és innovatív továbbfejlesztéséhez kíván segítséget nyújtani a vállalatok számára.

Máris több mint tucatnyi üzleti partner és Linux-disztribútor (Red Hat, Novell, SUSE, Turbolinux és Red Flag) támogatja az átadott megoldást. Miután az ASF hivatalosan jóváhagyja és a fejlesztői közösség is elfogadja a Derby-kódot, az IBM megkezdi majd az Apache-kóddal meggyező technológiára épülő IBM Cloudscape termékek kereskedelmi forgalmazását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények