Egymillió dollár a programozók felrázására

Egyedülálló kihívás a tehetséges fejlesztők népes táborának, méltányos kompenzáció a kódolóknak a Computer Associates International most útjára indított Ingres Million Dollar Challenge nevű kampánya, amely arra hívja fel a nyílt forráskódú közösség tagjait, hogy migrációs megoldásokat fejlesszenek ki a CA Trusted Open Source licence alapján felszabadított Ingres r3-hoz.

A felhívási ajánlat nem titkolt célja, hogy globálisan "felrázza" a nyílt forráskódú közösség tehetséges fejlesztőit, ám eközben tekintélyes összegű pénzügyi kompenzációt is ajánl mindazoknak, akik sikeresen megfelelnek a kihívásnak. Az ajánlat olyan megoldások megalkotását várja, amelyek lehetővé teszik az Oracle, Microsoft SQL Server, Sybase Adaptive Enterprise Server, IBM DB2 Universal Database, Informix és MySQL felhasználók bekapcsolódását az Ingres r3 adatbázis platformra. A benyújtott megoldások kiértékelése alapján kiosztásra kerülő, legfeljebb 400 000 dolláros egyéni díjak végső összeghatára egymillió dollár.

A CA felhívását a LinuxWorld San Francisco-i konferenciáján jelentették be. A pályázati munkákat 2004. augusztus 5. és 2005. február 1. között nyújthatják be a résztvevők. A hat nyertes pályázatot az Orlandóban megrendezésre kerülő CA caworld felhasználói konferencián fogják kihirdetni 2005. április 17-21. között.

A pályázaton azok a természetes, nagykorú személyek vehetnek részt, akik a bejelentett kezdő napon már tagjai a nyílt forráskódú közösségnek, emellett lakhelyük az Egyesült Államokban, Kanadában (Quebec tartomány kivételével), Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Indiában, Kínában, Ausztráliában vagy Új-Zélandon található. A felhívással kapcsolatos részvételi és egyéb szabályok megtekinthetők a cég weboldalán.

Azóta történt

Előzmények