Az NFC sokkal több, mint bankkártyás fizetési mód

A többség nem is tudja, hogy készüléke képes a rövid hatótávú kommunikációra. Aki pedig igen, a lemerüléstől félti telefonját, ezért kapcsolja ki.

Az egyérintéses technológia a PayPass kártyák használatának köszönhetően már jól ismert, azonban az NFC technológiában rejlő számtalan egyéb lehetőség kevésbé elterjedt. Az NFC képes okostelefonnal mobilfizetés, hűség- és kedvezménykupon nyilvántartás, biztonságos beléptetés intézhető, vagy az okos TV és bármilyen okoseszköz közötti kommunikáció is megvalósítható.

A Magyar Mobiltárca Szövetség által indított NFC Messages kampány célja, hogy az innovációra fogékony fiatalok megismerjék az NFC technológát, megtegyék az első lépést a használatához: tisztában legyenek az okostelefonjuk NFC „képességével”, be is kapcsolják ezt és tudják, hogy a Near Field Communication nem meríti az okostelefonjukat.

Az NFC Messages névre keresztelt, Android okostelefonokra a Google Play Áruházból - díjmentesen letölthető mobilalkalmazásnak köszönhetően a felhasználók le tudják olvasni a kampány során kihelyezett matricákra feltöltött üzeneteket és újakat rakhatnak fel az NFC funkció bekapcsolása után, értékelhetik az üzeneteket, majd a Facebookon meg is oszthatják azokat. A felhasználók térképen nyomon követhetik a kihelyezett matricákat, javaslatokat tehetnek a kedvenceikre.

„A legelső NFC Messages matricákat az A38 hajón ragasztottuk ki, majd 180 - fiatalok által kedvelt - szórakozóhelynek postán küldtünk matricákat, valamint közel 30 forgalmas közlekedési csomópontban a JCDecaux utasváróira is kikerültek. Az OTT-ONE Nyrt-vel közösen kifejlesztett alkalmazás egy XXI. századi játék, amely rávezeti a fiatalokat az előbb vagy utóbb az egész világon elterjedő mobilfizetés használatára. Kíváncsian várjuk, hogy a felhasználók mire is fogják használni az üzenőfalként vagy modernkori grafitiként működő matricákat. A mobilalkalmazáson és a www.nfcmessages.com weboldalon a helyszínek egy térképen nyomon követhetőek. Nagyon számítunk a résztvevők javaslataira is, de a saját Facebook oldallal rendelkező vállalkozások bármelyike jelentkezhet matricáért, azokat ingyenesen küldjük számukra” -tájékoztatott Pataki Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség főtitkára.

Azóta történt

Előzmények