Hamarosan napszemüveggel is fizethetünk

A Visa tavaly fizetésre alkalmas gyűrűket adott az olimpikonoknak, most a napszemüvegbe építettek NFC chipet.

NFC-vel felszerelt napszemüveg prototípusát mutatta be a Visa, mint az egyérintős fizetés egyszerű alternatíváját. A demonstráción  szemüveg szárán található NCF chip segítségével pont ugyanolyan gyorsan lehetett fizetni, mint a bankkártya érintésével (azzal a különbséggel, hogy a szemüveget könnyebben elő lehet varázsolni, mint a kártyát a pénztárcából).

A prototípus azt hivatott szemléltetni, hogy az érintéses fizetés nem szükségszerűen korlátozódik a kártyákra és a mobiltelefonokra, bármilyen NFC-képes eszközzel megoldható. Ilyen napszemüvegeket fognak hordani a márciusban megrendezésre kerülő World Surf League résztvevői is Ausztráliában.

A Visa tavaly fizetésre alkalmas gyűrűkkel látta el az olimpiai játékok atlétáit is. Sportolókkal demózni az ilyen technológiát jó ötlet, hiszen esetükben nem nagyon van lehetőség pénztárcát, vagy akár csak mobiltelefont magukkal vinni, viszont egy-egy apróbb kiegészítő vagy ékszer elfér. Ráadásul ezek jellemzően vízhatlanok is.

Innentől kezdve csak a gyártókon múlik, hogy milyen eszközökbe pakolnak NFC chipet, amit aztán a felhasználó összeköthet akár egy erre a célra létrehozott prepaid számlával, és kényelmesen fizethet. A Magyarországon is használt terminálok hardveresen képesek fogadni az ilyen fizetési módokat is, tehát a terjedést ez sem hátráltatja.

Azóta történt

Előzmények