Az Oracle átvette a PeopleSoft irányítását

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását. Az Oracle négy képviselőt delegált a PeopleSoft igazgatótanácsába a lemondott PeopleSoft-tagok helyett, így már az igazgatótanácsban is többségi képviselethez jutott. A PeopleSoft igazgatótanácsának korábbi tagjai közül kettő mindaddig a helyén marad, amíg a két vállalat fúziója végbe nem megy.

Emellett újabb ajánlati időszakot is bejelentettek, amely 2005. január 4-én, kedden jár le. Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, az Oracle várhatóan nem sokkal a határidő lejártát követően végrehajtja a fúzió második lépését. Az újabb ajánlati időszak során mindazok a részvényesek, amelyek nem ajánlották fel részvényeiket a kezdeti ajánlati időszakban, a fúzió második lépésének befejeződése előtt szintén megkaphatják a 26,50 dolláros részvényenkénti árat.

„A két vállalat egybeolvadásával a vállalati alkalmazások piacának kimagasló termékei és szakemberei találnak egymásra, és ennek hasznát leginkább ügyfeleink élvezhetik” - jelentette ki az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison. „Gyorsan haladunk az integráció tervezésével, és megelégedésünkre szolgál a két szervezet egyesítése során tapasztalt szoros összhang” - tette hozzá.

Azóta történt

Előzmények