Azt hiszi, eleget tud a Microsoft szoftvereiről? Tesztelje le ismereteit!


A Microsoft magyar oldalán a TechNet Portálon online kvíz indul mindazok számára, akik úgy vélik, kellőképpen ismerik a Microsoft termékeit. A napokban az infrastruktúra modul kvíze zajlik, mely január 23. és 26. között lesz négy napig elérhető. A kvíz kérdéseit a webcastok, események és workshopok előadói állítják össze saját előadásaik tematikája alapján, és a játék ismertetője szerint egyáltalán nem könnyűek a feladványok, alapos felkészülésre van szükség. A teszt 30 kérdésből áll, s az oldalon található tematika segít abban, hogy mely területeket fednek le a kérdések, illetve abban is, hogy az egyes területek milyen arányt képviselnek. A verseny kiírói a könnyebb felkészülés érdekében azt is mellékelik, hogy hol található információ az érintett témáról – magyarul.

A kvíz időkorlátos, a 32 kérdésre (ebből kettő csupán adatbekérés, a nyereményről szóló értesítéshez szükséges) összesen 90 perc áll rendelkezésre, kérdésenként nincs időlimit, azonos e-mail cím és név megadásával csak az első teljesen kitöltött kvíz eredményét veszik figyelembe, s azonos eredmény esetén a kevesebb időt elhasználó versenyző kerül előnybe. Az eredményekről és a nyereményekről jövő héten ad a portál tájékoztatást.

Az első helyezett másfél millió forint értékű tanfolyami ajándékutalványt kap a NetAcademia felajánlásában, a 2–3. helyezettek egyéves TechNet Plus előfizetéshez jutnak, a 4–10. helyezettek ötvenezer forint értékű Microsoft Press könyvcsomagot érdemelnek ki.

Az infrastruktúra modul lezárása után (január 30. és február 2. között) zajlik majd a portálon egy másik hasonló kvíz, mely a jelentkezők tudását a Windows Vista és az Office 2007 kapcsán méri fel.

Update: A kvíz csak az Internet Explorer alatt működik :)) !

Azóta történt

Előzmények