Bővítette budaörsi adatközpontját a GTS

A GTS Hungary 185 négyzetméternyi területtel bővítette budaörsi adatközpontját – jelentette be ma az alternatív szolgáltató. A beruházásnak köszönhetően a cég már több mint 1600 négyzetméternyi adatközponti kapacitással rendelkezik, és 2011-ben további fejlesztéseket tervez.

A GTS Hungary 2005-ben nyitotta meg első adatközpontját, majd a szerverhoszting- és kollokációs szolgáltatások népszerűségének növekedésével párhuzamosan folyamatosan fejlesztette, bővítette adatközponti kapacitásait. Jelentős lépés volt a cég piaci részesedésének növelésében, amikor 2010 júniusában anyavállalata, a GTS Central Europe felvásárolta az Interware Zrt.-t. Ma a cég három szerverközpontot üzemeltet: egyet saját székházában, egyet Budapest pesti oldalán, a Budapest Internet Exchange épületében, egyet pedig Budán.

A GTS Hungary 2011-ben további nagy volumenű fejlesztéseket tervez Victor Hugo utcai adatközpontjában annak érdekében, hogy tovább növelje részesedését az adatközponti szolgáltatások gyorsan növekvő piacán. Mindez összhangban áll a cég anyavállalata, a GTS Central Europe azon törekvésével, hogy a régió vezető adatközponti szolgáltatójává váljon.

A GTS csoport jelenleg tizenkét adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete meghaladja a 9 ezer négyzetmétert, további 1200 négyzetméter pedig jelenleg építés alatt áll.

Azóta történt

Előzmények