Ethernet VPN szolgáltatást indított a GTS

A GTS Central Europe regionális távközlési szolgáltató GTS Ethernet VPN (GTS E-VPN) néven új szolgáltatással lépett piacra. A nagy mennyiségű adat átvitelére alkalmas vállalati hálózatok iránt egyre növekszik az igény, a GTS erre akar válaszolni az új szolgáltatás elindításával. A Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában egységes GTS Ethernet platformon elérhető GTS E-VPN lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közép-európai érdekeltségeik között egyszerűen létesítsenek adatkapcsolatot.

A szolgáltatás két változatban érhető el: az Ethernet Private LAN (EP-LAN) portalapú megoldás, amely nagyfokú transzparenciát biztosít a layer-2 protokollok teljes körű átvitele és ellenőrzése érdekében, míg az Ethernet Virtual Private LAN (EVP-LAN) port- és VLAN-alapú megoldás, amely úgy konfigurálható, hogy több Ethernet virtuális áramkört támogasson egyetlen porton keresztül.

A GTS 2010 júniusában lépett piacra Ethernet portfóliójával, amelynek elsőként bejelentett szolgáltatása, a GTS Ethernet Line pont-pont vagy pont-multipont kapcsolatot kínál adatközpontok vagy internet-hozzáférési alkalmazások számára. Az új GTS Ethernet VPN-nel azokat a vállalatokat célozzák meg, melyek több telephelyet összekapcsoló adathálózatukat jelentős befektetési költség nélkül szeretnék tovább bővíteni. Az Ethernet-alapú megoldás egyszerű, elfogadott, skálázható, és akár 1 Gbps sávszélességet is képes biztosítani – áll a cég közleményében.

„A GTS E-VPN megoldások tökéletes alternatívái az IP-alapú magánhálózatoknak, ráadásul további előnyük a rövidebb válaszidő és nagyobb sávszélesség-kínálat. Kiterjedt, 17 ezer kilométernyi optikai hálózatunk olyan földrajzi lefedettséget biztosít ügyfeleink számára, amely a maga nemében páratlan a régióban” – mondta Ignacio Irurita, a GTS Central Europe műszaki igazgatója.

Azóta történt

Előzmények