Budapesti egyetemisták pályázhatnak a T-Mobile új versenyén

Forrás: cse.stanford.edu

A T-Mobile a 2007/2008-as tanévben a mobilinternettel kapcsolatos programot indít a hazai felsőoktatás támogatására, a vállalati és a felsőoktatási intézmények, illetve hallgatóik kapcsolatának bővítésére, a mobil szélessávú szolgáltatások megismertetésére. A program részeként a T-Mobile október első felében három budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói számára pályázatot hirdet mobil szélessáv témakörben, valamint mobilinternetezésre alkalmas eszközöket ajánl fel az érintett egyetemek számára.

Most induló egyetemi programjával a T-Mobile három budapesti intézménnyel – a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel (MKE) – kíván szorosabb együttműködést kialakítani. A jelenleg három egyetemet érintő „MobilNet Pályázat” pontos témáit – a mobilinternet témaköréhez szorosan kapcsolódva – az egyetemek oktatói és a T-Mobile szakemberei közösen határozták meg, mindhárom egyetemen az adott intézmény profiljához illeszkedően.

A Corvinus Egyetem hallgatói „Mobil szélessáv és WEB 2.0” témában adhatják be pályázataikat, feltárva a mobiltechnológia és a WEB 2.0 összekapcsolásából adódó lehetőségeket. A BME diákjai a mobil szélessáv kreatív alkalmazásán alapuló rendszerekkel – okostelefon, mobilweb és mobilmultimédia alkalmazásokkal – pályázhatnak. A Képzőművészeti Egyetemen pedig a mobil szélessáv kreatív kihasználásán alapuló interaktív médiaművészeti alkotásokkal lehet indulni.

A pályázatokra október folyamán lehet regisztrálni, az eredményhirdetés december közepén várható. A pályázat részletes feltételeiről az azzal kapcsolatos tudnivalókról mind a T-Mobile, mind pedig az egyetemek részletes tájékoztatást nyújtanak majd a pályázat kiírásától kezdődően: a T-Mobile információs oldalai október 10-étől érhetőek el a www.t-mobile.hu címen.

Zsűrik és díjak

A pályázatok elbírálását mindhárom intézmény esetében külön erre a célra felállított háromtagú rangos szakmai zsűri végzi, mely az egyetem képviselője mellett egy külsős és egy, a T-Mobile által küldött szakértőből áll.

Forrás: blogs.techrepublic.com.com

A Corvinus Egyetemen készülő pályamunkákat Dr. Nemeslaki András, az egyetem Gazdálkodástudományi Karának nemzetközi dékánhelyettese, Novák Péter, a Kirowski digitális marketingügynökség ügyvezetője és Langsteiner Marianne, a T-Mobile marketingigazgatója bírálja el.

A BME-n születő pályamunkák zsűrizésében Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, az Alkalmazott Informatika csoport vezetője, Dr. Prof. Arató Péter egyetemi tanár, valamint Fekete László, a T-Mobile IP-multimédia igazgatója vesznek részt.

A Képzőművészeti Egyetem esetén a zsűri tagjai Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Dr. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója, valamint Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile vezetője.

A T-Mobile felajánlása révén a pályázat első, második és harmadik helyezettjei – mindhárom intézmény esetében – 1–1 Fujitsu-Siemens laptopot kapnak, továbbá az első helyezettek két, a második helyezettek egy, míg a harmadik helyezettek fél évig ingyenesen internetezhetnek a T-Mobile magyarországi hálózatán.

A program egyik pilléreként a T-Mobile eszköztámogatást is nyújt a kiválasztott három intézménynek, 10–10 darab mobilinternetezésre alkalmas notebook és a hozzájuk tartozó mobilinternet-előfizetés felajánlásával.

Azóta történt

Előzmények