Hamarosan pénzt kaphatnak a Clubhouse tartalomgyártói

Új funkciót vezet be hamarosan a Clubhouse, a hallgatók pénzt küldhetnek majd a tartalomgyártóknak, ebből pedig semmit nem vesz majd el a platform.

Továbbra is növekszik a Clubhouse népszerűsége, és bár az audiocsevegő alkalmazásra mostanra az összes nagy cég fejleszti a saját alternatíváját, az etalonnak még mindig a Clubhouse számít.

Azért, hogy ne hagyják el a platformot az emberek, a fejlesztők azt tervezik, hogy hamarosan lehetővé teszik a pénzküldést. A pénzt a hallgatók küldhetik majd a tartalomgyártók számára, a platform pedig nem vesz el semmit az összegből.

Elvileg a funkciót már most élesítették is, de csak egy kisebb tesztcsoport tudja használni, időbe telik, mire mindenkihez eljut. Onnantól kezdve viszont bárki küldhet vagy kaphat pénzt, ha engedélyezi a funkciót. Az audioalapú közösségi hálózat azt mondja, mindössze egy apró feldolgozási díjat vonnak le, azt sem ők, hanem a fizetéseket feldolgozó partnerük, a Stripe.

A San Franciscóból működő app lehetővé teszi az embereknek, hogy audio-chatszobákban beszélgessenek témákról, az újak viszont csak a meglévő felhasználók meghívóival csatlakozhatnak. Miután Elon Musk, a Tesla ügyvezetője, valamint Vlad Tenev, a Robinhood ügyvezetője a platformon csevegtek, felhasználók tömegei kezdték el használni a Clubhouse-t.

Az indulás óta elég sok kritika is érte azonban a platformot, az állítólag a szabályok ellenére is teret ad a koronavírussal kapcsolatos tévinformációknak, a gyűlöletbeszédnek és a nőgyűlöletnek.

Azóta történt

Előzmények