Távközlési üzletágat hoz létre a Dell

A világ harmadik legnagyobb PC-gyártója, az okostelefonok piacára novemberben belépő Dell (a Mini 3 nevű készüléket egyelőre még csak Brazíliában és Kínában terítik) a hét végén bejelentette, hogy átszervezik gyártási struktúrájukat, s a távközlési piaci jelenlétük megerősítése érdekében létrehoznak egy új üzletágat, a mobil eszközökkel foglalkozó távközlési divíziót, melyet a céghez a Motorolától átigazolt Ron Garriques vezet majd, aki eddig a fogyasztói üzletágat irányította.

A vállalat szóvivőjének közleménye szerint nemcsak a mobil- és okostelefonok fejlesztése és terjesztése lesz az új üzletág feladata, hanem egyéb telekommunikációs területeken is dolgozni fognak, például hálózati szolgáltatásokkal és termékekkel, valamint műholdas technológiákkal is foglalkoznak.

Az átszervezés részeként a takarékosság jegyében a Dell összevonja a fogyasztói, valamint a kis- és közepes vállalkozásokkal foglalkozó üzletágait is egyetlen egységbe, s ennek vezetője Steve Felice, a kis- és közepes vállalati üzletág korábbi főnöke lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

  • Nem megy a Dellnek

    Meredeken visszaesett a nyereség és az árbevétel. A vállalat vezetői a jövőt optimistábban látják.

  • Berobban a mobilinternet

    Több mint félmillióan használnak mobilinternetet Magyarországon. Egyértelmű, hogy a mobiltelefonálás után a szabad internetezés is tömegeket hódít meg.

  • Della kell a Dellnek

    A PC-gyártó nők számára indított termékajánló weboldalt.