Digitális Mohács? Kellően védettek-e kritikus rendszereink?

Magyarország is számos olyan infrastruktúrával rendelkezik, amelyek a mindennapi életben – a gazdaságtól kezdve a politikán át a mindennapi emberek életéig – nélkülözhetetlenek. Kritikus információs infrastruktúráink mindenhol megtalálhatóak. Csak néhány példa: villamosenergia-rendszer irányítása, banki és pénzügyi számítógépes hálózatok, vezetékes és mobil kommunikáció, egészségügyi informatikai rendszerek. Az nem újdonság ma már senki számára, hogy ezek a rendszerek (is) sérülékenyek, támadhatóak. Erre próbálnak meg rámutatni a téma szakértői a Hacktivity konferencia ma délutáni előadásában és az azt követő nyilvános beszélgetésen.

A szekció programját az IT café olvasói élőben (és később felvételről is!) megnézhetik nálunk. Fórumunk segítségével közvetlenül is becsatlakozhatnak a budapesti Gólyavár Rendezvényközpont nagytermében folyó eseményekbe, kérdéseket és véleményeket fogalmazhatnak meg a témával kapcsolatban.

Az IT café internetes adásához (IT Café LIVE!), mely a MyShowroom.TV szolgáltatásának és az ELTE informatikai infrastruktúrájának igénybevétele mellett, a Microsoft Silverlight technológiája kerül bevetésre, Windows Media platformon (a linuxos felhasználók a Moonlight technológiával nézhetik az adást).


ADÁSPROGRAM VASÁRNAP (délután)
14:45 - 15:30 Kovács László, Krasznay Csaba (ZMNE, ZNME) Digitális Mohács
15:45 -16:30 Kerekasztal a kritikus infrastuktúrákról - Kovács László (ZMNE), Sík Zoltán Nándor (ENO Advisory), Suba Ferenc (CERT-Hungary) és Jakab Péter (Bankszövetség)

 

Az adás és a felvétel támogatója:

Azóta történt

  • Hacktivity 2009: Tananyag lesz?

    Különösen nagy sikerrel zárul az idei Hacktivity, a magyar hackerek mára kiemelt rangot elnyert konferenciája, s az esemény értékelésére kértük az egyik szervezőt.