Duplázott a Vatera

A www.vatera.hu, Magyarország egyik vezető online aukciós piactere egy év alatt megduplázta regisztrált felhasználóinak számát. Az oldalon átmenő forgalom a vártnál gyorsabban emelkedett, 2005-ben is duplájára nőtt és meghaladta a 2,6 milliárd forintot. A piactérre feltöltött termékek száma 3 és félszeresére növekedett a tavalyi év során, meghaladta a 3,6 millió darabot.

A Vaterán regisztrált felhasználók száma 2005 decemberében 130 ezer felett volt. Ebben a hónapban percenként 12, vagyis óránként 720 darab terméket töltöttek fel a felhasználók. Az online aukciós piactérre feltöltött termékekre óránként 205 érvényes licit és vételi ajánlat érkezett. Óránként több mint 450 ezer forint értékű áru cserélt gazdát, ami percenként 7 560, másodpercenként 126 forintnyi áru adásvételét jelentette.

A tavalyi utolsó hónapban a webaudit mérése alapján az oldalra érkező látogatások száma naponta átlagosan meghaladta a 42 300-at, ebből egyedi látogató 23 300, a lapletöltések száma pedig megközelítette a napi 900 ezret. A statisztikák szerint az ünnepi bevásárlási láz elmúltával sem csökkent az oldal látogatottsága.

Azóta történt

  • Szorongatják az Amazont

    Az élesedő verseny miatt nehezen tudja tartani a megszokott növekedési ütemet az internetes áruház. Visszaesett a negyedéves profit.

  • Nagy a tolongás a Vaterán

    Átlagosan napi 27 000 új terméket töltenek fel a legnagyobb hazai aukciós portálra.

Előzmények