Egymillió iPhone 3G kelt el az első három napon

Az Apple tegnap bejelentette, hogy az új, 21 országban forgalmazott iPhone 3G kiválóan indult: a bevezetés hétvégéjén három nap alatt egymillió darabot adtak el belőle. A korábbi iPhone, melyet tavaly júniusban dobtak piacra (igaz, csak az Egyesült Államokban), az első két napon 270 ezer példányban kelt el, s szeptemberben adták el az egymilliomodik darabot. Az új készülék egyébként fele annyiba kerül az Egyesült Államokban, mint elődje.

Habár az Apple-nél kifejezetten nagy sikernek tartják az iPhone által produkált számokat, az elemzők azért felhívják a figyelmet arra, hogy ezek az eredmények egyelőre még messze elmaradnak a klasszikus telefongyártók eredményeitől, hiszen a Nokia hetente 10 millió, a Samsung pedig évente több mint 100 millió darabot értékesít – igaz, az Apple esetében egyetlen speciális termékről van szó, nem termékcsaládokról, s a cég üzlet- és marketingpolitikája is jelentősen eltér a mobiltelefon-ipar más résztvevőiétől.

A pénteki indulás egyébként nem ment zökkenő nélkül, a legelszántabb rajongók, az első vásárlók ugyanis órákig nem tudták aktiválni készüléküket; a hiba hátterében állítólag az iTunes zenebolttal kapcsolatos szinkronizálási probléma állt.

Ugyanakkor nagyszerűen debütált az App Store nevű online bolt is, ahol az iPhone-hoz lehet szoftvereket letölteni, illetve vásárolni: ezekből a három nap alatt több mint tízmillió darabot töltöttek le. Az eddigi eredmények azt sejtetik, hogy az Apple teljesíteni fogja üzleti tervét, s 2008 végéig sikerül 10 millió iPhone-t eladniuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Áttörte az ötmilliárdos álomhatárt az iTunes

    Az Apple internetes zeneáruházából öt év alatt ötmilliárd zeneszámot vásároltak. A ma már filmkölcsönzőként is működő iTunestól naponta több tízezer filmet kérnek le a felhasználók.

  • iPhone szinte ingyen

    A német T-Mobile 1 eurót kér az új Apple telefonért. Azért Németországban sem árt vásárlás előtt átböngészni az apróbetűs részt.

  • Megint jól megvágták Steve Jobsot

    Itt az Apple-vezér több mint egyórás WWDC-nyitóbeszédének hatvan másodpercbe sűrített változata.

  • Magyarországon is kapható lesz a 3G-s iPhone

    Egyelőre nem tudni, pontosan mikor és mennyiért, de biztos boltokba kerül itthon is az elődjénél okosabb és olcsóbb készülék.