Ericsson-díjak idén is fizika- és matektanároknak

Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága által 1999-ben alapított díjat általános, illetve középiskolákban tanító fizika- és matematikatanárok nyerhetik el.

Az Ericsson-díjakat 2013-ban két kategóriában ítélik oda:

1. ,,Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért'' díj

Két matematika- és két fizikatanár részére egyenként 250 ezer forinttal járó díj, melyet olyan pedagógusok kaphatnak, akik tanítványaikkal együtt aktívan bekapcsolódtak a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS folyóiratának pontversenyeibe, vagy a tanítás mellett évek óta a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért, a matematika és fizika megszerettetéséért.

2. ,,Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' díj

Két matematika- és két fizikatanár részére egyenként 250 ezer forinttal járó díj. Olyan tanárok kaphatják, akiknek tanítványai a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS versenyein, vagy a Varga Tamás, Kalmár László, Arany Dániel matematikaversenyek, a matematika vagy fizika OKTV, az Öveges József, Jedlik Ányos, Mikola Sándor, Szilárd Leó fizikaversenyek, a Nemzetközi Matematika vagy Fizika Diákolimpiák, a Kürschák József matematikai tanulóversenyek vagy az Eötvös Loránd fizikaversenyek valamelyikén a 2008-2009-es tanévtől kezdődően elnyerték az első öt díj egyikét.

A díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány ítéli oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díjbizottságainak ajánlása alapján. A díjazandókra írásos javaslatot nyújthatnak be szakmai és társadalmi szervezetek, a javasolt tanár tevékenységét ismerő kollégák, tanítványok. Korábban nem díjazott pályázatok is megismételhetők.

A pályázatokat 2013. április 15-ig várják „Ericsson-díj” megjelöléssel a MATFUND Alapítvány címén (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.) A pályázati adatlapok letölthetők a http://www.komal.hu vagy a http://www.ericsson.hu/ericsson-dij-2013/ címről.

A bizottságok a benyújtott ajánlások alapján 2013. április 22-ig döntenek a jelöltek sorrendjéről. Indoklásukat megfontolva a MATFUND kuratóriuma 2013. április 29-ig dönt a díjazottakról. A díjkiosztó ünnepségre 2013. június elején, az iskolai tanév végén kerül sor.

Azóta történt

Előzmények