Etikus hackeriskola Barcelonában

Fel kívánja készíteni a tinédzsereket a hackerek elleni fellépésre a barcelonai La Salle Egyetemen indított program. Az Institute for Security and Open Methodologies (ISECOM) szervezete által támogatott kurzusokra az ország különböző főiskoláiról és középiskolából hívnak meg diákokat, ahol megmutatják nekik a hackerkedés minden oldalát.

Magyarországon az "etikus hackerek" hagyományos találkozója az idén ősszel immáron harmadszor megrendezésre kerülő Hacktivity konferencia, ahol sok érdekes előadás foglalkozik a különböző kártékony behatolási módszerekkel és ellenszereikkel. Az 2005-ös szeptemberi találkozón többek között a WLAN biztonsági kérdései is napirendre kerülnek, mely igen nagy érdeklődésre számíthat. A tervek szerint megütközik egymással a biztonsági arénában a Windows és a Linux, ami szintén sok érdekességet tartogat az IT-biztonságra fogékony amatőr és profi felhasználóknak.  A Hacktivity új honlapján már most bőséges információ található a biztonság témaköréből.

Pete Herzog, az ISECOM igazgatója elmondása szerint a program során bemutatják, hogy milyen logikával dolgoznak a hackerek, ami egyben jelzi azt is, miként működnek a komputerek, hogyan kell azokat megtisztítani a nem kívánatos tartalomtól, illetve mit jelent a személyes adatok és jogok védelme. Más szóval az órák résztvevői megismerik ugyan azt, hogy hogyan dolgoznak a hackerek, de egyben etikus hackerekké válnak, akik pontosan tudják hol a határa és mi a következménye annak, amit megtehetnek. Az egyetem vezetői úgy vélik, hogy az etikus hackerkedés tudásával felvértezett diákok, olyan pluszismeretekre tesznek szert, amelyeket jól hasznosíthatnak későbbi munkahelyeiken – jelentette a BBC.

Azóta történt

Előzmények