Februárban érkezik hazánkba az IDC IT-biztonsági roadshow-ja

Az „IDC IT Security Central and Eastern Europe 2006” nevet viselő, 14 CEMA régióbeli (Közép-Európa, Közel-Kelet és Afrika) országot érintő konferenciasorozata február 7-én érkezik Magyarországra. A hazánkban immár negyedik éve megrendezésre kerülő esemény az IDC 2006-os roadshow-jának első állomása lesz.

Az IDC szerint a CEMA régióban a cégek IT-biztonsági szoftverekre fordított kiadásai átlagosan évi 17,3 százalékkal nőnek majd az elkövetkezendő öt esztendőben, amely messze meghaladja a régió általános szoftverpiacának növekedését. Magyarországon a növekedés üteme a régió átlagához fog közelíteni, a biztonásgi szoftverek piaca 2009-re eléri az 50 millió dollárt. Mindez a piac dinamikus fejlődését vetíti előre.

A budapesti konferencián elemzők és iparági szakértők ismertetik, hogyan lehet a modern információtechnológiát a leghatékonyabban igénybe venni az informatikai rendszerek biztonsági szintjének növelésére. Az elsősorban informatikai vezetőknek, vállalati informatikusoknak, biztonsági szakembereknek, hálózati és szerver alkalmazás-menedzsereknek, rendszergazdáknak szóló előadások olyan témákat ölelnek fel, mint például a törvényi előírásoknak való megfelelés, a fizikai és hálózati biztonság, az alkalmazások és webalkalmazások biztonsága, a vezeték nélküli hálózatok védelme, a legelterjedtebb hackelési módszerek, a rosszindulatú behatolások és azok megelőzése, valamint a titkosítási technikák.

A konferencián előadást tart többek között Philip Zimmermann, az IT-biztonsági iparág egyik megteremtője és úttörője, a legendás Pretty Good Privacy nevű titkosítási szoftvercsomag kifejlesztője. Az 1991-ben az interneten ingyenesen megjelent szoftvercsomag mára a világ legelterjedtebb emailtitkosító szoftverévé vált. Szintén felszólal a konferencián M. Miles Burden, az FBI International Law Inforcement Acadamy budapesti igazgatója aki a kiberbűnözés kelet-európai kihívásiról tart előadást, míg Sebastian Schreiber, a német SySS informatikai biztonsági tanácsadással foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója etikus hackelési bemutatót tart. A rendezvény moderátora Dr. Kürti Sándor, a Kürt Rt. elnöke lesz.

Azóta történt

Előzmények